Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

14.05.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplantıdan ve peyzaj mimarları Gülay ile bir arada

===

*GÜNLÜ

5 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Perşembe, cumartesi, pazartesi ve salı 08.00-16.00, cuma 08.00-12.30 ile 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kızılsaray Mahallesi 70, 71, 72, 73, 74, 75, 78, 79, 80, 87 sokaklar, Dolaplıdere Caddesi, 100. Yıl Bulvarı, Soğuksu Mahallesi 306 sokak, Hamidiye Caddesi ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Antalya'nın 2012 yılı vergi rekortmeni bu yıl da Manavgat'tan çıktı. Turunçgil, tahıl üreticisi Necmi Çakıcı, 3.6 milyon liralık matrah ve 1 milyon 271 bin liralık tahakkukla Antalya birincisi oldu.

İkinci Erol Tontu, üçüncü de daha önce iki kez vergi rekortmeni olan Bora Terzioğlu oldu.

Antalya'nın rekortmeni Manavgat'tan

ANTALYA Vergi Dairesi Başkanlığı'nca, 2012 yılı gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı performanslarına göre vergi rekortmenleri açıklandı. Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akca, 2012 yılı vergilendirme dönemine ilişkin gelir vergisi performansı açısından, alınan beyanname sayısı 2011'de 72 bin 77 adet iken, 2012'de yüzde 6'lık artışla 76 bin 273'e yükseldiğini söyledi. Beyan edilen vergiye tabi gelir matrah ve tahakkuk eden vergi açısından karşılaştıran Akca, 2011'de beyan edilen 736 milyon 190 bin TL toplam matrah üzerinden 175 milyon 844 bin lira iken, 2012'de yüzde 8'lik artışla beyan edilen 791 milyon 997 bin TL toplam matrah üzerinden 189 milyon 466 bin TL olduğunu açıkladı.

İLK ÜÇ REKORTMEN

Antalya'da tahakkuk eden gelir vergisi sıralamasına göre ise Manavgat'tan Necmi Çakıcı 3 milyon 652 bin lira matrah ve 1 milyon 127 bin lira tahakkukla birinci oldu. Serik İlçesi'nden Erol Tontu 2 milyon 435 bin lira matrah ve 845 bin lira tahakkukla ikinci sırada yer aldı. Antalya'da önceki yıllarda iki kez Antalya'nın vergi rekortmeni olmayı başaran avukat Bora Terzioğlu bu yıl 2 milyon 84 bin lira matrah ve 722 bin lira tahakkukla üçüncü olmayı başardı.

GAYRİMENKULDE YÜZDE 18 ARTIŞ

Gayrimenkul sermaye iradı performansına göre ise 2011'de 39 bin 388 adet iken, 2012'de yüzde 17'lik artışla 46 bin 25'e yükseldi. Beyan edilen vergiye tabi gelir matrah ve tahakkuk eden vergi açısından 2011'de beyan edilen 354 milyon 160 bin TL toplam matrah üzerinden 79 milyon 243 bin TL iken, 2012'de yüzde 18'lik artışla beyan edilen 416 milyon 441 bin TL toplam matrah üzerinden 93 milyon 790 bin TL'ye yükseldi.

GAYRİMENKUL ZENGİLERİ

Antalya'da tahakkuk eden gayrimenkul sermaye iradı sıralamasına göre Mehmet Zeki Taşçı 2 milyon 140 bin TL matrah ve 742 bin TL tahakkuk eden gelir vergisi ile birinci oldu. Ramazan Büyüksavaş, 1 milyon 284 bin TL matrah üzerinden 442 bin TL tahakkuk eden gelir vergisiyle ikinci oldu. İbrahim Şencan ise, 969 bin lira matrah üzerinden 332 bin lira tahakkukla üçüncü oldu.

ECZACILARIN YERİNİ AVUKATLAR ALDI

Önceki yıllarda gelir vergisi rekortmenleri ilk 100 sıralamasında çoğunlukla eczacıların ismi yer alırken, son birkaç yılda olduğu gibi bu yıl avukatlar ve kira geliri sahiplerinin yoğunluğu dikkati çekti. Noterle ise her yıl olduğu gibi bu yılda ilk 100 rekortmen içine 20 rekortmenle en çok kazanan meslek grubu oldu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Necmi Çakıcı, Bora Terzioğlu

===

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, Hemşirelik Haftası münasebetiyle bir araya geldi. Toplantı sonrasında Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Profesyonel Hemşirelik Uygulamalarında Temel Dinamikler eğitimine katılarak başarılı olan hemşirelere sertifika verildi. Toplantıda konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, hemşireliğin kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu dile getirerek, hemşireleri kutladı. Prof. Dr. Geçici, hemşireler ve doktorların aile bütünlüğü içerisinde görev yaptıklarını belirtti.

Prof. Dr. Geçici, "Hemşireler sağlık hizmetinin önemli yapı taşlarından birisidir. Hastalarımızın sağlığına kavuşması için önemli katkı sağlıyorsunuz. Yaptıklarınızdan dolayı teker teker sizleri kutluyor ve yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi. Hemşirelerin sağlık sisteminin bel kemiği olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal da profesyonelliğin gerektirdiği kriterlere uygun olarak görev yapıldığı bilgisini verdi. Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ünal, çalışmalarından dolayı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan tüm hemşireleri kutladı.

Görevlerinin doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında olduğunu söyleyen Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Emine Uslu Kol ise bakımın yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, AÜ Hastanesi hemşirelerinin profesyonelliğin gerektirdiği kriterlere uygun etik, bilimsel, yenilikçi ve hesap verilebilir hizmet sunduğunu söyledi. Toplantıya Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cenker Eken, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm ile öğretim üyeleri katıldı. Konuşmaların ardından 2013 yılı Profesyonel Hemşirelik Uygulamaları Temel Dinamik eğitimini tamamlayan hemşirelere sertifikaları verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve toplu foto

===

401 sanıklı dava ertelendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 'görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Gazipaşa Ziraat Odası'nın eski başkanları Hasan Çelik ve Tevfik Uysal'ın bulunduğu 401 sanığın yargılandığı dava ertelendi. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 401 sanıklı davanın 3'üncü duruşmasına daha önceki duruşmalarda ifade veren 285 sanık katılmazken, 65 sanığın ifadesine başvuruldu.

Hakim Necdet Vural Başkanlığı'ndaki duruşmaya, 65 sanık kısım kısım mahkeme salonuna alındı. Ziraat Odası üyesi çiftçiler odaya borçlanırın bulunmadığını, geçmişe ait borçlarını ödediklerini söyledi.

Duruşmada ifade veren Şubat 2011- Mart 2012 yılları arasında oda başkanlığı yapan Tevfik Uysal ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Kendisine siyasi komplo kurulduğunu savunan Uysal, işlemler sırasında bilgi eksikliğinde kaynaklanan usul hataları olabileceğini ancak kasıt unsuru bulunmadığını söyledi.

BERAATINI İSTEDİ

Uysal, Oda Genel Sekreteri Büşra T.'nin tahsilat ve hesaplamaları yaptığını, davanın açılmasına neden olan kişi Büşra T. olduğunu ileri sürdü. Odada inceleme yapan müfettişin meclis kararı almadan resmi aracı 1 aydan fazla kullandığını ileri süren Uysal, ancak aynı aracı 2 defa şehir dışına çıkarken kullandığı için suçlandığını belirtti. Uysal, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti diğer 51 sanığın da dinlenmesi için duruşmayı 25 Eylül'e erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazipaşa Ziraat Odası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevlendirilen müfettişler, yaptıkları incelemede 'yönetimin oda kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını' rapor etti. Raporda ayrıca bazı üyelerden eksik aidat alındığı, aralarında Ak Parti Gazipaşa eski İlçe Başkanı Fazıl Yüksel'in de yer aldığı bazı üyelerden ise hiç aidat alınmadığına yer verildi.

Bunun üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 23 Mayıs 2012'de Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik Uysal ve yönetim kurulunu görevden aldı. 1 Haziran 2012'de Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Başkan Tevfik Uysal ve 5 yönetici gözaltına alındı. Uysal ve beraberindekiler ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddialar üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı, odanın eski başkanları Tevfik Uysal ve Hasan Çelik'in de aralarında bulunduğu 401 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' suçlarından dava açtı. Sanıklar hakkında 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tevfik Uysal

===

Engellilere moral ziyareti

KORKUTELİ Kaymakamı Erkan Karahan, Engelliler Haftası kapsamında kurum amirlerinin katılımıyla Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Kaymakam Karahan'a, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mutluay Oskay, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Müşerref Özgen eşlik etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bayram Serik tarafından karşılanan Kaymakam Karahan ve beraberindekiler, engelli öğrencilerin sorunlarını velilerinden diledi. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Kaymakam Karahan, her insanın aynı zamanda bir 'engelli adayı' olduğunu hatırlatarak, "Empati duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir" dedi.

Sevgi ve dayanışmayla pek çok sorunun üstesinden gelineceğini kaydeden Kaymakam Karahan, "Engellerine rağmen yaşama sevinçlerini kaybetmeyen, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde bir güç kaynağı olan engelli öğrencilere ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam diliyorum. Engellilik, sadece engelli ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur" dedi.

Özel Umut ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bayram Serik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Erkan Karahan ve beraberindekiler teşekkür etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kaymakam Erkan Karahan ve beraberindekiler

===

Liseli Büşra'nın cenazesi toprağa verildi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde indiği halk otobüsünün altında kalarak yaşamını yitiren Kemer Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Büşra Şahin, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kuzdere Mahallesi Çaybaşı Sokak'taki evlerinin yakınında halk otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden Büşra Şahin'in Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş'in kıldırdığı cenaze namazına, Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Arkadaşlarını son yolculuğuna uğurlamaya gelen Kemer Lisesi öğrencileri, gözyaşlarına hakim olamadı. Cami avlusunun almadığı kalabalık, caddeye taştı.

Büşra Şahin'in tabutunun kaldırılarak cenaze aracına bindirilmesi sırada, genç kızın ailesi sinir krizi geçirdi. Genç kızın sınıf arkadaşları, Şahin'in fotoğrafına sıkı sıkı sarılarak, ağladı. Talihsiz kazada can veren Büşra Şahin, Kemer Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilerek, son yolculuğuna uğurlandı. Okul arkadaşları defin sırasında mezara, yanlarında getirdikleri karanfilleri attı.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Cenaze namazından foto

===

Isparta olimpiyatlara hazırlanıyor

ULUSLARARASI Türkçe Derneği tarafından bu yıl 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' adıyla 11'incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Isparta'da yapılacak. Barida Otel'de Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or ve organizasyonda görev alacak kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Organizasyon sorumlusu Süleyman Keskin, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenleneceğini kaydetti. Dünya'da, Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri Türkçe Olimpiyatları'nın düzenlendiğini kaydeden Keskin, etkinliğin 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' olarak 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Festivale 140 ülkeden 2 bin finalist öğrenencinin katılacağı vurgulayan Keskin, festivalin 55 ilde 99 sahnede yapılacağını söyledi.

Festivalde, 5 kıtadan rengi, dili, dini farklı 2 bin öğrencinin şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro gösterileri gibi 19 kategoride hünerlerini sergileyeceğini aktaran Keskin, "Binlerce öğrenci her yıl farklı sloganlarla dünyaya sevgi, barış, dostluk mesajı veriyor. 2 Haziran'dan itibaren 20 ülkeden 60 öğrenciyi Isparta'da misafir edeceğiz" dedi.

TANITIM FIRSATI

Vali Memduh Oğuz ise Türkçe Olimpiyatları'nın dünyanın her yerinde ciddi bir şekilde takip edildiğini belirtti. Geçen yıl olimpiyatlara başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Vali Oğuz, "Isparta'nın değerlerini tanıtmak açısından olimpiyatları altın fırsat. Olimpiyatlarına tanıtım fırsatı olarak bakmalı. Isparta'da geçen yıl bu organizasyona 45 bin kişi katıldı. Çok yüksek bir şuurla program gerçekleştirildi" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Polise hizmet için eğitim

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Poliste Durum Eğitimi' projesi kapsamında, Kaş, Demre, Elmalı, Kumluca ve Finike Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan yaklaşık 200 polise eğitim verildi. Proje Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser Ebubekir Yöğrük, proje kapsamında polislere, teorik ve uygulamalı eğitim verilerek mevcut bilgilerin revize edildiğini kaydetti.

Antalya'nın batı ilçelerini kapsayan eğitimlerin Finike'de gerçekleştirildiğini anlatan Yöğrük, "Eğitimlerde, insan hakları, polis savunma taktikleri, durum uygulamaları, toplum destekli polislik konularının yanı sıra polisin kendisini yenilemesi, çağa, gelişen dünyaya ayak uydurması, suçun çeşitlendiği, yeni metotlarla geliştiği, suçla mücadele ve kendini koruması konuları anlatılıyor" dedi.

Eğitimler sırasında polisin kendi teçhizatını daha etkin ve verimli kullanma öğrendiğini kaydeden Yöğrük, "Vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek ve polisin kendini yenilemesini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimler haziran ayına kadar devam edecek. Proje kapsamında 25 kişilik guruplar halinde 200 polis eğitimden geçti. Proje sonunda yaklaşık 300 polis eğitimlerini tamamlamış olacak" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Eğitim sırasında ve toplu halde çekilmiş foto

===

Akseki'de kaza: 1 ölü

AKSEKİ'de meydana gelen trafik kazasında 38 yaşındaki Veli Gezgin yaşamını yitirdi. Aksaray'dan yüklediği alçıyı Antalya'ya taşıyan Veli Gezgin'in kullandığı 35 TAZ 02 plakalı kamyon, Akseki- Manavgat sınırı Manayıt Mevkii'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yoldan çıkan kamyon yamaca çarparak durabildi. Çarpmanın şiddetiyle kamyon parçalanırken araç sürücüsü Veli Gezgin yaşamını yitirdi. Jandarmanın incelemesinin ardından Veli Gezgin'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Kazadan fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement