Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Beldesi'nde mefruşat ve giyimden oluşan karma sergi açıldı.

15.05.2013 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Toplu foto, Selim Erol fotosu

===

Finike HEM'den Yeşilyurt'ta karma sergi

FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt Beldesi'nde mefruşat ve giyimden oluşan karma sergi açıldı. Albayrak İş Merkezi'ndeki serginin açılışına, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, HEM Müdürü Cahit Doğan ve vatandaşlar katıldı.

HEM Müdürü Cahit Doğan, 'hayat boyu öğrenme' ilkesini hedef alarak halkın istekleri, beklentileri, yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve mesleki kurslar açtıklarını söyledi. Doğan, özellikle üretime yönelik, gelir getirici, istihdam kolaylığı sağlayan nitelikli ara eleman yetiştirmeye önem verdiklerini kaydetti.

Törende halk oyunları gösterilerinin ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve karma sergi gezildi. Sergiye katılan konuklar el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği alanı dolaşırken tüm çalışmaları yakından inceledi ve başarılarından dolayı kursiyerleri kutladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, serginin ardından davetlilere yemek verdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Sergi alanından foto

===

Finike'de 'Gençlik yürüyüşü'

FİNİKE'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Gençlik yürüyüşü" yapıldı. Finike Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yürüyüşe, Kaymakam Mesut Yakuta, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe merkezi Yunuslu Park önünden bando eşliğinde başlayaıp 700 metre devam eden yürüyüş, Finike DSİ 133. Şube Şefliği hizmet binası önünde sona erdi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yürüyüş sırasında çekilen foto

===

CHP'den eczacılara ziyaret

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kumluca ilçe teşkilatı, '14 Mayıs Eczacılar Günü' nedeniyle ilçede hizmet veren eczaneleri ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık ile yönetim kurulu üyelerinin oluşturduğu heyet, eczaneleri tek tek gezdi. Ziyaretlerde CHP'liler, eczacı ve çalışanlarının Eczacılar Günü'nü kutlarken, menekşe takdim etti.

Eczacıların sadece ilaç satmadığını, aynı zamanda halk arasında ilk sağlık danışmanı görevini de yerine getirdiğini vurgulayan Arif Kocacık, "Gece gündüz hizmet veren eczacılar hastaları bilgilendiren, yönlendiren ve bu sorumluluğu bilincinde, sağlıklı yaşam için fedakarca görev yapan kişilerdir. Yapmış oldukları görevi önemsiyor ve tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

'Sağlıklı Adımlar' projesi

BURDUR Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüteceği 'Sağlıklı Adımlar' projesinin tanıtımı, Burdur Belediyesi'nde yapıldı. Tanıtıma Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram ile Sağlık Müdürlüğü şube müdürleri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Şenbayram, proje ile sağlığın geliştirilmesi çalışmaları kapsamında halk arasında farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti. Başkan Akkaya ise sağlığın korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunan bilgilendirici sloganların bulunduğu çıkartmaların halkın sağlık bilincini geliştirmedeki önemine dikkat çekti.

Daha sonra üzerinde çeşitli sloganlar bulunan çıkartmalar, ilk olarak Belediye Başkanı Akkaya ve İl Sağlık Müdürü Şenbayram tarafından belediye girişine yapıştırıldı. İlk etapta 500 adet bastırılan çıkartmalar, kentin çeşitli bölgelerine yapıştırılacak.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Tanıtım toplantısından

===

Validen ATB'ye veda ziyareti

ERZURUM Valiliği'ne atanan Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte Antalya Ticaret Borsası'na (ATB) veda ziyaretinde bulundu. ATB Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Ruhi Alpagot ile Halil Bülbül'ün hazır bulunduğu ziyarette Vali Altıparmak, yeni seçilen ATB yönetimine görevinde başarılar diledi.

Sorunsuz bir seçim geçirdikleri için AB'yi kutlayan Altıparmak, "Seçim böyle olmalı" dedi. Antalya'da görev yaptığı süre içerisinde kurumlarla uyumlu çalıştıklarını ve dostane yaklaşımla karşılaştığını söyleyen Altıparmak, "Sizlerin de dostluğunu gördük. Güzel bir çalışma ortamı yakaladık. Sorun çözmeye odaklı, insan ve çevre odaklı çalıştık" diye konuştu.

ATB Başkanı Çandır, Vali Altıparmak'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, Erzurum Valiliği'ne atanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çandır, "Alışılmış devlet valisinden öte sizi arkadaş gibi gördük. Sizlere proje olarak ne getirdiysek hep bir şeyler kattınız, projelerimize destek oldunuz" dedi. Çandır, ziyaretin anısına Vali Altıparmak'a Döşemealtı halısı hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

JetFest heyecanı başlıyor

TÜRK Hava Kurumu- Corendon Havayolları işbirliğinde yapılacak Uluslararası Jet Model Festivali, 19 Mayıs Pazar günü Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi'nde sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sunacak. THK-Corendon JetFest için Avrupa'nın ve ülkemizin çeşitli ülkelerinden gelen jet motorlu model uçak pilotları, halkın katılımına açık olan etkinlikte hünerlerini sergileyecek.

300 km/s sürate ulaşabilen jet motorlu modeller, tıpkı jet uçaklar gibi jet motorları ile hareket ediyor, A1 jet yakıtı kullanıyor ve radyo kontrolü ile komuta ediliyor. Gökyüzündeki tehlikeli akrobasi oyunlarıyla tanınan milli akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, gökyüzünün ihtişamını izleyicilerin beğenisine sunacak. Balon, mikro light, yelken kanat ve paraşüt gösterileri de etkinlik kapsamında yer alıyor.

Türkiye'de sportif havacılık faaliyetlerinin gelişmesi ve halk tabanına arz edilmesi gerektiğinin altını çizen THK ve Corendon yetkilileri, 7'den 77'ye herkesi 19 Mayıs günü saat 12.00'de Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi'ne davet ettiklerini belirtti. Etkinlik için Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan ücretsiz servis kaldırılacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteri fotosu

===

Anneler Günü kahvaltısı

ANTALYA Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve eşi Fatma Sağlam, Anneler Günü nedeniyle görevli personel, eşleri ve çocuklarıyla Döşemealtı Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Fatma Sağlam, "Annelerin yükünü hafifletmek için paylaşmak gerekir. Anneler hayattaki ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir" dedi. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise günümüzde kız evlatların daha bilgili ve donanımlı yetiştiğini, bunun da geleceğin annelerinin bilgili kültürlü yetiştiğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Kahvaltı sonunda katılımcı tüm annelere çiçek takdim edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kahvaltıdan foto

===

7 bin 340 paket gümrük kaçağı sigara

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 7 bin 340 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Çevre Yolu Dinek Mevkii'nde yaptığı kontrolde, 32 yaşındaki S.Y. idaresindeki 01 BJS 22 plakalı otomobilde arama yaptı. Aramada otomobilin bagajında 6 bin 840 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kızlarpınarı Mahallesi'nde yürüyen ve daha önce de kaçak sigara ticareti yaptığı için polis tarafından bilinen 34 yaşındaki K.H.'nin taşıdığı kolide ise 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. İki ayrı olayda el konulan 7 bin 340 paket gümrük kaçağı sigara, gümrük muhafaza müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüpheliler ise sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Arşiv sigara - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement