Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (8)

Foto.Meclisten genel, grup sözcüleri portre.

10.05.2013 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Meclisten genel, grup sözcüleri portre.

===

Başkanın iddianamesi mahkemede

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 'ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, dolandırıcılık ve rüşvet' iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan, aralarında Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik'in de bulunduğu 42 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 25 Şubat'ta yapılan operasyonda, 'ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, dolandırıcılık ve rüşvet' suçlarına karıştıkları iddiasıyla Belediye Başkanı Ali Çelik'in aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Başkan Çelik ve 13 kişi daha tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren Alanya Cumhuriyet Savcılığı, 42 kişi hakkında iddianame hazırladı. Özel yetkili savcı Tayfun Atak tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin, 'suç örgütü kurmak', 'yönetmek', 'üye olmak', 'bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşvet, 'zimmet', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yargılanmaları isteniyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, 50 klasörlük ve yaklaşık 200 sayfalık iddianamenin DVD ortamında Alanya 1'nci Ağır ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini söyledi. Alanya Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi 15 gün içerisinde inceleyerek karar verecek. Mahkeme, eksik olması halinde iddianameyi iade ederek eksikliklerin tamamlanmasını isteyecek. İddianamenin kabul edilmesi halinde ise dava açılarak duruşma tarihi belirlenecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ali Çelik ve arşiv operasyon fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement