Antalya Bürosu'nun Böylge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Böylge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Böylge Haberleri (3)

Foto.DÜNYACA ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Yunan piyanist Anastasios Pappas ile devam ediyor.

04.12.2012 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Başkan Böcek çalışmaları incelerken

===

GÜNLÜ

Pappas'tan halk konseri

DÜNYACA ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Yunan piyanist Anastasios Pappas ile devam ediyor. Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk konserleri kapsamında sanatçı, bugün (Çarşamba) saat 14.30'da Akdeniz Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

FESTİVALİN SON HALK KONSERİ

Ücretsiz gerçekleştirilen halk konserleri ile şehrin her noktasına ulaşan festival, bu yıl ilçelere kadar uzanan bir program ile hazırlandı. Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı ve Volkswagen ana sponsorluğunda düzenlenen festivalin halk konserleri kapsamında Fazıl Say Alanya'da, Gülsin Onay ise Kepez'de sanatseverle buluştu. Festival boyunca vatandaşların büyük ilgi gösterdiği halk konserleri kapsamında bu yıl son olarak Anastasios Pappas sahne alacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sanatçının fotosu

===

Kursiyer eserleri sergileniyor

DÖŞEMEALTI Halk Eğitim Merkezi keçe nakışı ve taş bebek kursu eserleri, pazar yerinde sergileniyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Tanas koordinatörlüğünde gerçekleştirilen keçe nakışı ve taş bebek kursunda yapılan eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Belediye Başkanı Nurettin Tursun'un da destek verdiği stantlarda her ay yapılan çalışmalar, cuma günleri sergilenecek.

Mahir Tanas yaptığı, "Başkanımız Nurettin Tursun'a öncelikle teşekkür ediyoruz. Halk Eğitim Merkezimizde neler yapılabildiğini gözler önüne sermek istedik. İlgi gösteren tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz. Her ay yapılan çalışmalar pazar alanındaki standımızda sergilenmeye ve satışının yapılmasına devam edilecek" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

160 öğrenciye yaş günü kutlaması

KEPEZ Belediye Spor Okulu'nda eğitim gören öğrencilere her ay sonu yaş günü kutlaması düzenleniyor. Spor okuluna kayıtlı olan ve kasım ayı içerisinde doğan 160 öğrencinin yaş günü, Başkan Hakan Tütüncü ve ailelerin katılımıyla Kepez Belediye Spor Salonu'nda coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerle birlikte doğum günü pastasını kesen Başkan Tütüncü, her ayın sonunda o ayda doğmuş çocukların yaş gününü hep birlikte kutladıklarını belirterek, böylelikle bir sevgi ortamı oluşturduklarını söyledi.

Ailelerin de katıldığı yaş günü kutlaması ile öğrencilere hem derslerinde hem de spor eğitimlerinde moral olması için, böyle bir proje başlattıklarını ifade eden Tütüncü, daha sonra kasım ayında doğmuş 160 öğrenciyle birlikte yaş günü pastasını kesti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan fotolar

===

Döşemealtı'na yeni iş yeri

DÖŞEMEALTI Yeniköy Mahallesi'nde Nimet Dal'ın işletmeciliğini yaptığı 'Ziyafet Çiğ Köfte' açıldı. Açılışa Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kaymakam Mehmet Baygül, başkan yardımcısı Ayhan Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Tursun, Döşemealtı'na her geçen gün yatırım yapan müteşebbis sayısının arttığını belirterek, "Nimet Dal hanımefendi Türk mutfağının gözde damak tadı çiğ köfte hizmetini ilçemiz vatandaşlarımızın ayağına kadar getirdi. Kendisini kutluyor bol kazançlı günler diliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından işyerinin açılışı yapıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Notre Dame'ın Kamburu veda ediyor

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Notre Dame'ın Kamburu balesi, sahneye veda ediyor. İlk günden bu yana ilgiyle izlenen Victor Hugo'nun ölümsüz romanından uyarlanan Notre Dame'ın Kamburu balesi, yarın (Perşembe) saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahnelenecek. Eserin müzikleri Cesare Pugni'nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic'e ait. Koreografi ve libretto ise G. Armağan Davran ile Volkan Ersoy imzasını taşıyor. İhtişamlı dekoru ile dikkat çeken eser, izleyiciye dönemsel bir konuyu, zengin bir görsel şölen içerisinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliğiyle sunuyor.

Davran ve Ersoy'un seyirciyi beklenmedik bir sonla buluşturmayı hedefleyerek hazırladıkları eserin sürpriz sonu, dağcılık federasyonu yetkililerinin verdiği destekle gerçekleşiyor. Seyirciyi muhteşem bir finalin beklediği eser, sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında da ilginç detaylara sahip. Eserde Zangoç Quasimodo'yu canlandıran bale sanatçısı özel plastik makyajla ve 3 saat süren bir çalışma ile çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile N.Dame Kilisesi, seyircilerin karşısına bütün ihtişamı ile çıkıyor. Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden fotolar

===

Seracıların sorunları Bakan Eker'e iletildi

KUMLUCA Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, örtü altı üreticilerinin sorunlarını dosya halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a ilettiklerini söyledi. Kumluca Ziraat Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Süleyman Kayhan, ilçede örtü altı üreticiler başta olmak üzere komisyoncular, ihracatçılar ile üretimden pazarlamaya kadar birçok alanda sorunlarla karşılaşıldığı için çiftçilerin zor günler yaşadığını söyledi.

Bölge çiftçisinin gerek üretimde gerekse ürünlerin pazarlanmasında çeşitli sorunlarla karşılaşıldığını belirten Kayhan, çiftçinin üretimde ve nakliyede kullandığı mazotun vergilerden muaf tutulması, seralarda kullanılan elektrik tarifesinin sanayi tarifesi yerine işletme tarifesi uygulanması, gübreden alınan yüzde 18 verginin oranının yüzde 8'e çekilmesi, ihracata teşvik prim tarihlerinin 1 Aralık-30 Mayıs tarihleri yerine, 1 Kasım-30 Haziran olarak değiştirilmesini istedi.

Süleyman Kayhan, bu ve benzer sorunların dosya halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a ilettiklerini belirterek, sorunların çözümü konusunda takipçi olacaklarına dair söz aldıklarını belirtti. Kayhan, bölge çiftçisinin Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredilerin Tarsim'le ilişkilendirilmesi sebebiyle düşük faizli kredilerden faydalanamadığını ve çareyi özel bankalardan yüksek faizle kredi kullanmak zorunda kaldığından da yakındı.

Kayhan, "Tarsim'in her serayı sigortalamaması ve Tarsim uygulamasında çıkarılan güçlüklerle sebebiyle bölge çiftçisi maalesef zor günler yaşıyor. Bu sıkıntıların biran önce giderilmesi gerekiyor. Yoksa bölge çiftçisi özel bankaların insafına kalmış olacak ki, son yıllarda kar oranı kaybolmuş sadece kendisini geçindirmeye çalışan çiftçileri üretemez hale gelecek" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Basın toplantısından

===

Sözen'den, engelli anneye tekerlekli sandalye

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde felçli bir kadına tekerlekli sandalye hediye etti. Kasaplar Mahallesi'nde oturan 38 yaşındaki felçli Ayten Sarı'yı evinde ziyaret eden Başkan Sözen, kadına akülü araba hediye etti. 3 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle yıllardır yürüyemeyen Ayten Sarı ile sohbet eden Başkan Sözen, genç kadının sıkıntılarını dinleyerek yardımcı olmaya çalıştı. Akülü arabaya binerken duygulanan Ayten Sarı, Başkan Sözen'e teşekkür etti.

Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden Başkan Şükrü Sözen, öğrencilere oyuncak hediye etti. Manavgat'ta yaşayan engelliler için özel bir park yapılacağını belirten Başkan Sözen, Sorgun'da ön tahsisi alınan 254 dönümlük alanda da engelliler için özel bir plaj yaptıracaklarını söyledi. Kentteki bütün hizmetlerin engelli vatandaşlara yönelik olarak planlandığını dile getiren Başkan Sözen, yapılacak yeni projelerde de engelli vatandaşları unutmadıklarını anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Sözen engelli kadınla birlikte ve okul ziyareti

===

Gündoğmuş Karayolu'nda faciaya davetiye

GÜNDOĞMUŞ-Antalya Karayolu'nda yarım bırakılan yol çalışmaları esnasında, yamaçta bırakılan kayaların, şiddetli yağmurlarda kayarak, yolda seyreden araçların üzerine düşebileceğinden endişe ediliyor. Gündoğmuş-Antalya Karayolu'nda, Topraktepe mevkiine kadar olan bölümde 10 yıldan beri sürdürülen yol yapım çalışmalarına ara verildi. Yolun 5,5 kilometresinin yapımına ne zaman devam edileceği konusunda belirsizlik sürerken, yapımı tamamlanan bölümde ise yamaçlara beton duvar örülmemesi, adeta faciaya davetiye çıkarıyor.

Yolun 8 ayrı bölümünde, kayalar yamaçlarda öylece bırakıldığı için, şiddetli yağmurlarda meydana gelebilecek heyelanda yola toprak akması bir yana, dev kayaların, seyir halindeki araçların üzerine yuvarlanabileceğine dikkat çekiliyor. Vatandaşlar, yamaçlarda boşlukta kalan kayaların ve toprağın bloke edilmesi için, yol kenarına beton set çekilmesi gerektiğini, bu set sayesinde muhtemel heyelanda yola toprak akmasının ve kayaların yuvarlanmasının önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Yamaçtaki kayalar

===

Engelliler Protokolü 8-6 yendi

BURDUR'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, engelliler ile protokol üyeleri futbol maçı yaptı. Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, protokol üyeleri, engellilerin aileleri ve öğrenciler izledi. Adeta 'Kıran kırana' geçen karşılaşmada engelliler AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Ümit Saltaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan ile bazı daire müdürlerinin yer aldığı protokol takımını 8-6 yenmeyi başardı.

Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirten Burdur Valisi Nurettin Yılmaz etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek "Engellileri kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Allah engellilerin ailelerine kolaylık versin diyorum" dedi. AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ise "Engellilerimizin mutluluğu, gülümsemeleri hepimizi mutlu ediyor" diye konuştu. Protokol üyeleri ve engelli çocuklardan oluşan 'Bizim çocuklar' futbol takımı hatıra fotoğrafı çektirdi.

BURDUR, (DHA)

Foto: Maçtan görüntü, engellilerin gol sevinci, takımlar toplu halde

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Böylge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement