Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayyum Danışmanı Olarak Görev Yaptığı Şırnak... - Son Dakika
Genel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayyum Danışmanı Olarak Görev Yaptığı Şırnak...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kayyum danışmanı olarak görev yaptığı Şırnak Belediyesini ziyaret etti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Bir önceki gün saldırı haberini aldık bir saniye bile tereddüt etmedik ve bugün buradayız.

05.07.2017 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kayyum danışmanı olarak görev yaptığı Şırnak Belediyesini ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel:

"Bir önceki gün saldırı haberini aldık bir saniye bile tereddüt etmedik ve bugün buradayız. Vatana bir can borcumuz var gerekirse Şırnak için öderiz"

-"Vatana can borcumuz var gerekirse Şırnak için öderiz"

ŞIRNAK - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kayyum danışmanı olarak görev yaptığı Şırnak Belediyesini ziyaret etti. Türel, "Bir önceki gün saldırı haberini aldık bir saniye bile tereddüt etmedik ve bugün buradayız. Vatana bir can borcumuz var gerekirse Şırnak için öderiz" dedi.

Şırnak Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu'nun danışmanı olarak görevlendirilen Menderes Türel, Antalya'dan ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grupla Şırnak'a ziyaret gerçekleştirdi. Türel ve beraberindekiler, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında çiçeklerle karşılandı. Heyet, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde, Kumçatı Belde Belediyesine de kayyum olarak atanan Turan Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. Burada çocuklar tarafından, 'Menderes başkan' sloganlarıyla karşılanan Türel, belde halkıyla tek tek selamlaştı. Kendisine büyük ilgi gösteren çocuklara oyuncak dağıtan Başkan Türel, daha sonra Şehr-i Nuh Otel'de Şırnak'lı STK temsilcisi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Turan Bedirhanoğlu, bin 328 kilometre mesafeden kardeşlik ve gönül köprüsü kurmak için gelen ziyaretçilere teşekkür etti.

"Projelerimiz hükümetimizin desteğiyle devam ediyor"

Şırnak'ın yakın zamanda zor günler geçirdiğini hatırlatan Bedirhanoğlu, "Çukur ve barikatların kaldırılması can ve al güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçleri tarafından yapılan başarılı operasyonlar ve sokağa çıkma yasağının kalkmasının akabinde huzur ve güven ortamı yeniden tesis edildi. Şehrimiz ciddi anlamda yıkıldı ve tahrip gördü. Belediye başkan vekili olmamızla beraber 8'inci ayın sonunda görevimizi, devletimizin, hükümetimizin büyük destekleriyle şehrimizi ayağa kaldırmak için çaba ve gayretle göreve başladık. Şehrimizin yeniden inşası ve yatırım hamleleri alt yapı, üst yapının yanında tüm alanda çalışmalar başlattık. TOKİ tarafından başlatılan 6 bin 500 konut, bin 100 iş yerini temel atması başladı. Çalışmalar hızla ilerliyor. 105 kilometrelik sıcak afal ihalesi, 28 milyon ihale bedelli kanalizasyon, 17 milyon bedelli içme suyu ihalesi, 83 dönümlük iddialı olduğumuz mesire alanı, park ve bahçe projelerimiz hükümetimizin desteğiyle devam ediyor" dedi.

"ASAT korkulan yerlere gitti"

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Şırnak'ın imar ve inşası noktasında ciddi destekler gösterdiğine değinen Turhanoğlu, "Sokağa çıkma yasağının kalktığı ilk günden beri şehrin içme suyu problemini çözmek amacıyla teknik ekiple araç ve malzeme desteğiyle içme suyu problemlerini geçici olarak çözdü. 11 milyon içme suyu projesi yapıldı. Kamyon, arazöz, otomobil, kepçe, itfaiye araçları, oyun grupları, sokak aydınlatma direkleri, mobil aşevi ve sanatsal etkinliklerle kalkınmamızda büyük roller almaya devam ediyorlar. Bizim bile girmeye korktuğumuz yerlere ASAT girdi ve su sorunumuzu çözdü" diye konuştu.

Enç, fahri hemşehri

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise, kendisini Şırnak'ın fahri hemşehrisi ilan ettiğini belirtti. Çok zor süreçler yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerinin altını çizen Enç, "Buradaki tablodan çok etkilendim. Şırnak güzel projeleri hak ediyor. Şırnak'ın yeniden imarında yer almak bizi mutlu ediyor" ifadelerini kaydetti.

"Gerekirse öderiz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir belediye başkanının hizmet ettiği herkesle kardeş olduğunun altını çizerek, Antalya'nın tüm şehirlerle kardeş olduğunu belirtti.

Antalya'da 5 bine yakın Şırnaklı'nın yaşadığını kaydeden Türel, "700 kişi Antalya'da doğdu ama Şırnak'ta ikamet ediyor. Şırnak'ı kucakladık, bağrımıza bastık. 180 kişilik heyetle huzurunuzdayız. Bu gönül köprüsünü oluşturmak bizim için önemliydi. Dün yol yapım çalışmasında çalışan işçilere ateş açıldı, 3 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi yarandı. İnsanlık dışı saldırı yapanları kınıyorum. Terör bir insanlık suçudur. Şahsa karşı değil bütün insanlığa karşı işlenmiş suçtur. Terörle 40 senedir mücadele ediyoruz. Bir önceki gün saldırı haberini aldık bir saniye bile tereddüt etmedik ve bugün buradayız. Vatana bir can borcumuz var gerekirse Şırnak için öderiz. Ama ölüm Allah'ın emri asıl üzücü olan Türkiye Cumhuriyeti'ne bela edilen hain fitnenin devam etmesidir. Acı olan dünyada terör belasının sadece İslam ülkelerinde olmasıdır" ifadelerine yer verdi.

"11 milyonluk içme suyu hattı"

Bin senedir bu topraklarda kardeş olduklarını fakat bu birlik beraberliği bozmaya çalışanların olduğunu dile getiren Türel, "Terör, Kıbrıs harekatından sonra Türkiye'yi kontrol etmek için ülkemizin başına bela edilmiştir. İçimizdeki FETÖ gibi çeteler yüzünden bu sorun malasef çözülememiştir. Silah bırakma sürecinde hendekler kazılmıştır. Bu yolun sonunun olmadığı dış güçlere güvenmenin fayda etmeyeceği görülecektir. Hainler yüzünden buranın insanı senelerdir sıkıntı içinde. Şırnak yeniden inşa ediliyor. Şırnak ile kardeş şehir bağımız resmi olarak geçen sene başladı ama gönül dostluğumuz her zaman vardı. İçme suyunun açılması gibi konular takibimde ve bu konuya hız verildi. İlk aşamada acil eylem planı kapsamında su şebekesini düzelttik. Şırnak'a 3 günde su ya veriliyordu ya verilemiyordu. 11 milyonluk içme suyu yatırımını gerçekleştirdik. Öncelikli olarak suyun akmasını sağladık. Otobüs, kamyon, itfaiye aracı gönderdik. Bir yükleme kamyonu sözü verdik onu da gerçekleştireceğiz. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun gösterimi beni çok mutlu etti. Şırnak'a yatırımımız 15 milyonu geçti" diye konuştu.

"Hizmetle siyaset yapılır"

Belediyecilikte siyaset olmayacağını vurgulayan Türel, "Hizmet olarak siyaset yapılır. Bir belediye başkanı oturup kendi şehrinde hendek kazılmasını seyredemez. O hendekler devlete karşı değil, Şırnak'ın çocukların geleceğine karşın kazılmıştır. Hükümetimizin Şırnak'ın için yatırım bedeli 2 katrilyonun üzerindedir. Şırnak gibi 6 bin yıllık tarihe sahip bir kentte okumak, fikir, kültür, sanat adamı olmak varken, geri kalmış düşüncelere kapılmayacağız. Türkiye'de darbeler dönemini kapatacağız. Irak ve Suriye'de kazılan tuzaklara biz düşmeyeceğiz. Burayı 100 kilometre ileriden yönetilen bir bölge olmaktan çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

"Şırnak'ın ağabeyi"

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Türkiye'de bin yıldır tüm etnik kimliklerle birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını kaydetti. Acı tecrübeler yaşandığını dile getiren Aktaş, "Bölücü terör örgütü yerel yönetimi yanına alarak hayatı Şırnaklıya zindan etmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Can ve mal kaybı yaşadık ama güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucu hain terör örgütü kökünden kazınarak Şırnak'tan atıldılar. Şimdi bir kısmı dağlarda bayırda, onların da gereği yapılacaktır. Şırnak'ın yeniden ayağa kaldırılması için seferberlik başlatıldı. Şırnak ilçeleriyle birlikte tam bir şantiye alanıdır. Büyük belediyelerimizin desteğiyle Şırnak hak ettiği hizmetleri alacaktır" dedi.

Aktaş, Antalya'yı Şırnak'ın ağabeyi olarak gördüklerinin kaydetti. Programın sonunda Şırnaklı şehit aileleri, Türel ve Gökçen Özdoğan Enç'e plaket takdim etti.

Türel ve beraberindekilerin programı Şırnak Valiliği ve AK Parti Şırnak İl Başkanlığını ziyaretle devam etti. Türel'e, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'de eşlik etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayyum Danışmanı Olarak Görev Yaptığı Şırnak...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayyum Danışmanı Olarak Görev Yaptığı Şırnak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement