Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Çiftçiye Önemli Destek Sağlıyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Çiftçiye Önemli Destek Sağlıyoruz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Çiftçiye Önemli Destek Sağlıyoruz"

Antalya’da açılışı yapılan Domatexpo’ya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, güneş enerji santralleri ile sulama birliklerine elektriği bedava sağladıklarını ve çiftçiye önemli destekler verdiklerini, Kumluca sel felaketinde zarar gören afetzedelere can suyu olması için maddi...

16.11.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da açılışı yapılan Domatexpo'ya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, güneş enerji santralleri ile sulama birliklerine elektriği bedava sağladıklarını ve çiftçiye önemli destekler verdiklerini, Kumluca sel felaketinde zarar gören afetzedelere can suyu olması için maddi katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Kumluca'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Domates Yetiştiriciliği Teknolojileri Fuarına (Domatexpo) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Hüseyin Samani, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kumluca Kaymakamı, ilçe başkanları, muhtarlar STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarda konuşma yapan Başkan Türel, 3 gün önce yaşanan afetten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Türel, " Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Güneş Enerji Santralleri kurduk. Artık Büyükşehir Belediyesine devrolmuş sulama birliklerinin ve kooperatiflerinin elektriği bedava. Bu çiftçimize çok önemli bir destek. Böylelikle çiftçimiz enerji maliyetlerini düşürmek suretiyle ürününü daha rekabet edebilir olarak satabiliyor ve ucuza mal ediyor" dedi.

"Tarım sektörüne gözümüz gibi bakmak zorundayız"

Antalya'da tarımı destekleyecek hale geldiklerini belirten Başkan Türel, "Antalya'da dönümlerce arazi Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu kapalı devre sulama sistemleri ile sulanabiliyor. Tarım bizim en önemli sektörümüz. Antalya tarımın da turizmin de başkenti. Antalya'nın tarımda başı ağrısa, Türkiye'nin midesi bulanır. Antalya'nın tarımda başı ağrısa dünya gıdasız kalma tehlikesiyle baş başa kalabilir. O yüzden tarım sektörüne de biz gözümüz gibi bakmak zorundayız" diye konuştu.

Afet bölgesinde üç gündür incelemelerde bulunduklarını belirten Başkan Türel, "Hiç merak etmeyin, devletimiz güçlüdür. Bütün yaralar devletimiz tarafından sarılacaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sıcağı sıcağına bu sıkıntı ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın aç ve açıkta kalmaması için derhal bölgede ekiplerimizle beraber çalışmalarımızı yürüttük, yürüteceğiz. Şimdi en azından bugünlerdeki bir cep harçlığı olabilecek maddi katkıyı da afetten zarar gören vatandaşlarımıza dağıtma kararı aldık. En azından can suyu olsun" ifadelerini kaydetti.

Konuşmasının ardından Başkan Türel, düzenlenen domates yeme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara da ödüllerini takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Çiftçiye Önemli Destek Sağlıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement