Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "Festival Çarşısı" Projesi - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden "Festival Çarşısı" Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, turistlerin alışveriş yaptığı "Festival Çarşısı" ile ilgili yeni bir proje hazırladıklarını bildirdi.

30.05.2011 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, turistlerin alışveriş yaptığı "Festival Çarşısı" ile ilgili yeni bir proje hazırladıklarını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, festival çarşısıyla ilgili izlenecek yol haritası konusunda Festival Çarşısı esnafına bilgi verdi. Festival Çarşısı esnafı tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşan Akaydın, "Sözlerimizin arkasındayız, hiç gerisinde kalmadık" dedi.

Seçim kampanyası sırasında daha kaliteli, uygar ve bol kazançlı bir çarşı yapılması konusunda esnafla yaptığı toplantıyı anımsatan Akaydın, şunları kaydetti:

"Hedefimiz kimseyi mağdur etmeden, esnafın yüzünü güldürecek, kazancını artıracak, çekici alışveriş olanağı sağlayacak bir çarşı yapmak. Bununla ilgili 2 yılda boş durmadık. Esnaf temsilcileri ile sürekli fikir alışverişinde bulunduk. Karşınıza sizlerle fikir birliğine vardığımız bir proje ile çıkalım istedik. "

Esnafın yeni proje ile ilgili fikir ayrılıkları bulunduğunu anlatan Akaydın şöyle devam etti:

"Yaptığımız görüşmelerde esnafın bir kısmı tek katlı salaş çarşı olmasını, bir kısmı başka temaları da içeren çift katlı çarşı olmasını istiyordu. Şimdi karşınızda bir avam proje var. Projede yeterli sayıda işyerine sahip, tek katlı, uygar, yarı açık halk pazarı niteliğinde çarşı konsepti var. Bu proje avam projedir, her zaman tartışılabilir, değişebilir. Bugün detayları konuşmayacağız. Proje dernek başkanı, temsilcileriniz ve belediyelerin kadroları tarafından şekillendirilecek. Kıvama geldiği zaman iki belediye başkanı yine sizin karşınıza geleceğiz.

Festival Çarşısı alanının yüzde 60 mülkiyeti ASAT'a, yüzde 40 mülkiyeti Muratpaşa Belediyesi'ne ait olacak. ASAT Genel Müdürlüğü geçen hafta burayı Büyükşehir'e devretme kararı aldı. ASAT'ın buradaki kuyusunu söküp kaldırması yılbaşına uzanan bir süreç alacak. Biz de bu süreçte boş durmayıp, imar planları ile ilgili değişiklikleri, kesin projenin oluşumunu ve ihale sürecini tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl yeni bir çarşı içerisinde konumlanmak mümkün olabilecek. Muratpaşa Belediyesi ve sizlerle birlikte ortak akıl yürüterek, proje için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. "

-EVCİLMEN: "BİZE GÜVENİN"

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de, festival çarşısında bugüne kadar süreci anlattı. Evcilmen, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemizle yeni bir çarşı projesi hazırladık. Turistin rahatlıkla alış veriş yapabileceği bir konsept ortaya koyduk. Birlikte hareket etmeliyiz. Tek ses, tek duruşun ortaya konulması gerek. Bu alanı makus talihinden kurtarmak, sizlerle özel seçenekli bu prestij projesini yaşama geçirmek istiyoruz. Yeni projede özel bölümler, turistleri cezbedecek alanlar yaratıldı. Bu zor projeyi, birlikte hareket ederek, kolektif çalışarak yaşama geçirmek için desteğinizi bekliyoruz. Bize güvenin. "

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Festival Çarşısı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement