Antalya Büyükşehir Belediyesinde İşten Çıkarmalar - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesinde İşten Çıkarmalar

Büyükşehir Belediyesinde taşeron şirkete bağlı özel güvenlik görevlisi 200 işçinin işten çıkarılması protesto edildi Türkiye Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Antalya temsilcisi Çalkaya: "Hiçbir açıklama yapılmadan telefonlara gelen mesaj ile arkadaşlarımızın işten çıkarıldıklarını öğrendik"

05.01.2015 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinde taşeron şirkete bağlı özel güvenlik görevlisi 200 işçinin işten çıkarılmasıne tepki gösterildi.

Belediye binası önünde bir araya gelen Türkiye Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) üyesi 200 güvenlik görevlisi, Büyükşehir Belediyesinin özel güvenlik hizmetlerinde çalışırken yenilenen özel güvenlik ve koruma hizmeti ihalesi kapsamında işten çıkartılmalarını protesto etti.

Güvenlik-İş Antalya temsilcisi Hüseyin Çalkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, işten çıkarılanlar arasında yıllardır Büyükşehir Belediyesinde çalışanlar bulunduğunu belirtti.

Çalışanların kıdem tazminatları, biriken izin paraları, ihbar tazminatları olduğunu söyleyen Çalkaya, "Hiçbir açıklama yapılmadan telefonlara gelen mesaj ile arkadaşlarımızın işten çıkarıldıklarını öğrendik" dedi.

Daha sonra Türk-İş Antalya temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal ile Çalkaya, yetkililerle görüşmek üzere belediye binasına girdi fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile yaptıkları görüşme olumsuz sonuçlandı.

Eyleme kızı Tuana'yla hastaneden geldiğini belirten işten çıkarılan işçilerden Murat Araz ise 3 çocuğu bulunduğunu anlattı. Araz, "31 Aralık 2104'te cep telefonuma mesaj geldi, işten çıkarıldığımızı öğrendik. Belediyede 8 yıl 8 ay çalıştım, şimdi işten çıkarıldım. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Bu arada çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Grubun belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediyesinde İşten Çıkarmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement