Antalya - Çavuşoğlu: Antalya Dünyanın Güçlü Şehirler Ağında - Son Dakika
Güncel

Antalya - Çavuşoğlu: Antalya Dünyanın Güçlü Şehirler Ağında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bollywood ödül törenini Antalya'ya getireceklerini belirterek, görüşmelere başlandığını açıkladı.

22.06.2018 03:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bollywood ödül törenini Antalya'ya getireceklerini belirterek, görüşmelere başlandığını açıkladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği'nin (AKTOB), geleneksel aylık toplantılarının haziran ayı konuğu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu oldu. Barut Hotel Lara'da düzenlenen toplantıya Vali Münir Karaloğlu, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Fettah Tamince, Ahmet Barut, Sururi Çorabatır gibi turizm sektörünün duayen isimleriyle çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

YAĞCI HEDEF 63 MİLYON TURİST, 63 MİLYAR DOLAR GELİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye'nin 2016 ve 2017'de bazı sıkıntılar yaşansa da tekrar güvenli ülke konumuna geldiğini aktardı. Türkiye'nin 38 milyon turist rakamıyla dünyada 6'ncı sıraya tekrar yükseldiğini belirten Yağcı, 2017'nin toparlanma, 2018'in ise iyileşme yılı olduğunu kaydetti. Hem Rusya hem de Avrupa ile birlikte Almanya pazarlarında ciddi büyümeler olduğunu kaydeden Yağcı, '2018 ciddi bir büyümeye geçmiş olsa da esas büyümelerin 2019 ve 2020 yıllarında olacağını söyleyebilirim. Biz turist sayısını ciddi bir noktaya getirmek üzereyiz ama bundan sonra gelirleri de artıcı çalışmalar sürdüreceğiz dedi.

Turizm sektörünün 1984'teki birinci doğuş süreci ile 2003'teki ikinci sürecinin ardından 2016-2017 yıllarından sonra üçüncü sürece girdiğini kaydeden Yağcı, bu yeni süreçte Türkiye için 63 milyon turist, turist başına 1000 dolar olmak üzere 63 milyar dolar turizm geliri, Antalya için ise 20 milyon turist, 20 milyar dolar turizm geliri hedefini ortaya koydu.

ÇAVUŞOĞLU EKONOMİ 3,5 KAT, İHRACAT 4,5 KAT BÜYÜDÜ

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı'nın ardından turizm sektörü temsilcilerine seslenen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin turizm sektöründe son 16 yılda çok ciddi büyüme yaşadığını söyledi. Arada yol kazaları olabileceğini; ancak iyi günlerin, kötü günlere göre çok daha fazla olduğunu aktaran Çavuşoğlu, Turizm sektörümüz ne kadar gelişirse ülkemizin kişi başı milli geliri ve istihdam artar. 16 yılda ülke ekonomisi 3,5 kat, ihracat ise 4,5 kat büyüdü. Turizm sektörünün de ihracat kapsamına alınması isteniyor. 3,5 kat ülke ekonomisinin büyümesi turizm için alt ve üst yapı büyümeleri için önemli bir kaynak oldu dedi.

'KRİZ YENİ PAZARLAR ORTAYA ÇIKARDI'

Turizmin bu sene rekora doğru gittiğini ve Antalya'nın 2023 hedefinin 20 milyon turist olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, turizmin geliştirilmesi için Ukrayna ile pasaportsuz kimlikle seyahatin önünün açılmasının, Çin'le etiket vize gibi yeni uygulamaların sektöre olumlu yansıdığını anlattı. Rusya krizinin, sektörün yeni pazarlara açılmasına vesile olduğunu da dile getiren Çavuşoğlu, Bir Rusya veya Almanya'ya bağlı kalmamamıza neden oldu. Şimdi görüyorum Antalya'da Arabistan, Körfez ülkelerinden ciddi akım var. Her milletin farklı zevkleri, önceliklerini görür ve buna göre kendimizi nasıl hazırlayabiliriz. Önümüzdeki süreçte artış olacak ülkeler var. Örneğin Çin, geçen sene 300 bin küsurdü ve böyle giderse 700 bine çıkar diye konuştu.

BOLLYWOOD ÖDÜL TÖRENİ ANTALYA'YA GELİYOR

Hindistan ve Pakistan pazarlarının da geliştirildiğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, bunu sadece bu iki ülkede yaşayanlar olarak değil, İngiltere'den Güney Afrika'ya kadar olan ülkelerdeki Hint ve Pakistanlılar olarak düşünmek gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, Bollywood ödül törenini de inşallah Antalya'ya getireceğiz. Tam anlaşmıştık ki şirket yönetiminde değişim oldu ve şimdi tekrar görüşmelere başladık. Orta Asya, Afrika ve Latin Amerika'dan da turist gelmeye başladı. Belki az ama bu bir sinyal. Vize kolaylığı olarak da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kitle turizminde 50 milyar dolar geliri, sağlık turizminden 50 milyar dolar ve toplamda 100 milyar dolar başarabilir miyiz Başarırız. Beraber çalışarak aşabileceğimize inanıyorum dedi.

Toplantının bitiminde AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve Barut Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na tablo hediye etti.

Antalya - Çavuşoğlu: Antalya Dünyanın Güçlü Şehirler Ağında
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Çavuşoğlu: Antalya Dünyanın Güçlü Şehirler Ağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var
    12:18 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor
    12:18 Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor

    Bilecik merkezinde bir araç sürücüsünün gelişi güzel park etmesi ve yayaların tepkisi, çift sıra parklanmalar ve yaya geçitleri üzerine park edilen araçlar konusunda tartışmalara yol açtı. Yayalar, aracın kaldırıma çıkacak şekilde park edilmesine tepki gösterirken, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi
    12:16 Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği iftar programı Başkarcı Mahallesi'nde gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı toplu iftar programında Başkan Doğan konuşma yaptı.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor
    12:16 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bebek besinlerine erişmesine destek olmak amacıyla 6-24 aylık çocuklara ücretsiz mama desteği sağlıyor.

  • Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı
    12:15 Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı

    Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'ta karla mücadele çalışmaları sürerken, Digor ilçesine bağlı Halıkışla köyünde meyve ağaçları çiçek açtı. Karla kaplı dağlar arasındaki köyde ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı
    12:14 Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde Lidya Krallığı'nın başkenti Sardes Antik Kenti'nde 1'inci derece sit alanı içerisinde dedektörle define arayan 1 kişi, devriye görevindeki jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Şüphelinin üstünde ve ikametinde yapılan aramada 144 adet sikke ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 8 obje ele geçirildi. Şüpheli hakkında kaçak kazı yapmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.


Advertisement