Antalya- Çernobil Faciasının Yıldönümünde Nükleer Karşıtı Eylem - Son Dakika
Güncel

Antalya- Çernobil Faciasının Yıldönümünde Nükleer Karşıtı Eylem

Antalya- Çernobil Faciasının Yıldönümünde Nükleer Karşıtı Eylem

Çernobil faciasının yıldönümünde nükleer karşıtı eylemAntalya Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Çernobil faciasının yıldönümünde yaptıkları eylemle, Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santral projesini protesto etti.

27.04.2016 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çernobil faciasının yıldönümünde nükleer karşıtı eylem

Antalya Nükleer Karşıtı Platformu üyesi bir grup, Çernobil faciasının yıldönümünde yaptıkları eylemle, Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santral projesini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Nükleer Karşı Platformu üyesi grup, Çernobil Nükleer Santrali'nde 26 Nisan 1986 tarihinde meydana gelen patlamada yaşamını yitirenleri andı. Grup, daha sonra Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santral projesini protesto etti. 'Dikili bir ağacımız yok, ama biz orman gibiyiz' ve 'Nükleer santrale hayır' yazılı pankart açan grup, nükleer karşıtı slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Hediye Gündüz, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına dikkati çekti. Gündüz, " Kilis'e füze atma cesareti gösterenler, yarın Akkuyu'ya atıp, Türkiye'yi bir hamleyle mahvetmeyecek midir?" diye sordu.

Antalya ve tüm Akdeniz'in nükleer santral kurulması durumunda en büyük bedeli ödeyeceğini iddia eden Gündüz, santralde patlama meydana gelmese dahi her gün deniz yoluyla yayılacak radyasyonun tarım alanlarına ve turizme zarar vereceğini savundu. Nükleer karşıtları olarak Çernobil'in yıl dönümünde insanlığı bir kez daha sağduyuya ve hayatı savunmaya davet ettiklerini vurgulayan Hediye Gündüz, nükleere asla geçit vermeyeceklerini söyledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya- Çernobil Faciasının Yıldönümünde Nükleer Karşıtı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement