Antalya'da 10 Milyona Mal Olan Rus Okulu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 10 Milyona Mal Olan Rus Okulu Açıldı

Antalya\'da 10 Milyona Mal Olan Rus Okulu Açıldı

Konyaaltı İlçesi'nde kentte yaşayan Rus asıllı çocukların eğitim gördüğü Uluslararası Rus Okulu ve Anaokulu ile yabancılara yönelik turizm sektöründe çalışacak eleman yetiştiren Uluslararası Turizm Akademisi'nin yer aldığı Eduant Uluslararası Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

21.04.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konyaaltı İlçesi'nde kentte yaşayan Rus asıllı çocukların eğitim gördüğü Uluslararası Rus Okulu ve Anaokulu ile yabancılara yönelik turizm sektöründe çalışacak eleman yetiştiren Uluslararası Turizm Akademisi'nin yer aldığı Eduant Uluslararası Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta okulda eğitim gören öğrenciler müzik ve dans gösterisi yaptı. Etkinliğe merkezde eğitim gören öğrencilerin aileleri ilgi gösterdi.

Eduant Uluslararası Eğitim Merkezi Kurucusu ve Genel Müdürü Zafer Bikkenoğlu açılış konuşmasında, 2000 yılından itibaren Antalya'da çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda öğrenciye farklı meslek kollarında Rusça ve İngilizce olarak hizmet verdiklerini söyledi. Konyaaltı'nda yapımı tamamlanan kampüsün 8 bin metrekare alanda 38 derslik, laboratuvar, teknoloji donanımlı sınıflarla hizmet verdiklerini anlatan Bikkenoğlu, Eduant Eğitim Kampüsü'nün Uluslararası Turizm Akademisi, Uluslararası Rus Okulu ve Anaokulu olarak tek bünyede birleştirildiğini belirtti.

Uluslararası Turizm Akademisi'nin toplam öğrenci sayısının yüzde 80'inin her yıl 10 ayrı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğuna değinen Bikkenoğlu, ABD Eğitim Enstitüleri Birliği programlarına uygun olarak Rusça ve İngilizce eğitim alan öğrencilerin başta Antalya olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde turizm sektöründe çalışabildiğini söyledi.

Okulda Rusya ve BDT ülkelerinden gelen öğrencilerin yanı sıra Hindistan, Nijer, Kenya, Cezayir'den öğrencilerin de yer aldığını vurgulayan Bikkenoğlu, Uluslararası Rus Okulu'nda da Antalya'da ikamet eden yabancı uyruklulara Rusya Federasyonu eğitim standartlarına uygun eğitim verildiğini dile getirdi. Eduant Uluslararası Eğitim Merkezi'nin 10 milyon liraya mal olduğunu anlatan Bikkenoğlu, "Yaptığımız iş eğitimi turizmidir" dedi.

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Rus okulunun ilçedeki eğitim öğretime yeni değerler katacağını dile getirdi. Antalya'da 10 bin civarında Rus vatandaşının ikamet ettiğini anlatan Kaymakam Keklik, okulda öğrencilerin kendi dilinde eğitim alacağını söyledi. Çocukların iki ülke arasında gelecekte birer gönül elçisi olacağını kaydeden Kaymakam Keklik, "Biz Rusları seviyoruz. Rusların da bizi sevdiğini biliyoruz. Bugün ülkelerimiz arasında yaşanan ufak tefek sorunların geçici olduğuna inanıyoruz. Siz de Rusya'da yaşayan yakınlarınızı Antalya'ya davet edin. Onlar ülkemizde en iyi şekilde ağırlanıp, misafir edilecek. Türkiye'de güvenlik açısından sorun yaşanmamaktadır. BU konuda kuşku duymasınlar. Türkiye güvenli bir ülke" diye konuştu.

Açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Önen de katıldı.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrası da açılışa katılanlar okulu gezdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Antalya'da 10 Milyona Mal Olan Rus Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement