Antalya'da 20 Milyon Turist Seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'da 20 Milyon Turist Seferberliği

- Antalya'da 20 milyon turist seferberliği Turizmciler ara eleman açığından endişeli Antalya Valisi müdürlere seslendi: " Şu anda bu şehre yerli yabancı 20 milyon insan seyahat ediyor, Odanızda değil personelinizin başında olacaksınız" "Hem ön rezervasyonlara hem de havalimanındaki...

08.02.2018 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Antalya'da 20 milyon turist seferberliği

Turizmciler ara eleman açığından endişeli

Antalya Valisi müdürlere seslendi:

" Şu anda bu şehre yerli yabancı 20 milyon insan seyahat ediyor, Odanızda değil personelinizin başında olacaksınız"

"Hem ön rezervasyonlara hem de havalimanındaki slotlara baktığımızda yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir artışı bekliyoruz"

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık:

"Ara elemanda çok ciddi bir açığımız var. Buradaki sayıyı milyonlarla bile ifade edebiliriz"

ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar:

"Antalya Havalimanına saatte 12 bin üzerinde turist geliyor"

ANTALYA - Antalya'da 2018 yılında beklenen turist sayısının 2016 yılına oranla yüzde yüzün üzerinde gerçekleşeceği öngörülünce, kentte turizm seferberliği ilan ettirdi. Hazırlıkların bir an önce başlayıp Nisan ayına kadar bitirilmesi konusunda talimat veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Yüzde yüzün üzerinde artışı konuşuyoruz, bunu kaldırabilmek çok kolay değil. Şuanda bu şehre yerli yabancı 20 milyon insan seyahat ediyor. Bu ciddi bir rakamdır, buna bu şehrin çok ciddi bir şekilde hazırlanması lazımdır. Eğer kente herkese bunun hissettiremezsek, bu şehre 2018'de o söylediğimiz rakamlardaki turist gelir ama mutlu edemeyiz. Bu şehirde yaşayan herkesin, ilin valisi olarak ben dahil, esnaf, şoför herkes 2018 ile ilgili şimdiden hazırlıklarına başlamalı. Nisan ayını başına geldiğimizde hazırlığının tamamlayarak girmemiz lazım. Yoksa çok ciddi sorun yaşarız" dedi.

Antalya'da 2018 yılı yaz sezonu öncesinde turizm değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel, Garnizon komutanı, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Döngel, kent turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, tur operatör temsilcileri ve havalimanından sorumlu kurum amirleri katıldı. 2018 yılı turizm öncesinde havalimanındaki sorunların konuşulduğu toplantıda, havalimanına 2003 yılından bu yana ne kadar turist geldiği, grafikler eşliğinde gösterildi, çıkış ve düşüşteki sebepler tartışıldı. Toplantıda, Vali Karaloğlu tarafından daha önce açıklanan 14 milyonluk turist hedefinin ardından havalimanında güvenlik, bagaj işlemlerinde çalışacak personel sayısında artırımlara gidildi.

Müdürlere 'odanızda durmayın' talimatı

Yüzde 60'a varan personel arttırma kararının ardından farklı eksikliklerinin giderilmesi yönünde talimatlarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, havalimanında sıkıntının yaşandığı bölümlerle alakalı kurum amirlerine uyarılarda bulundu. Karaloğlu, özellikle gümrükten eşyalarını geçiren turistlerin mağdur edildiği ve kötü muamele gördüğü yönünde şikayetleri duyması üzerine ise öfkelenerek, havalimanındaki müdürlere 'Odanızda değil, personelinizin başınızda olacaksınız" çıkışında bulundu.

2016'ya oranla yüzde yüzün üzerinde bir artış

2016 yılında ülke olarak Rusya, darbe girişimi ve çevredeki kaos ortamıyla birlikte çok ciddi bir krizin geçirildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, tüm bunlara rağmen 2017 yılında Antalya'nın yüzde 58'lik bir turist artışı yaşadığına dikkat çekti. 2018 yılındaki verilerinde de artış yaşandığını kaydeden Karaloğlu, "Hem ön rezervasyonlara hem de havalimanındaki slotlara baktığımızda yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir artışı bekliyoruz. Şimdi 2 yıl arasında 2016 ila 2018 arasında toplam artışa baktığınızda yüzde yüzün üzerinde bir artış demektir. Bu artışı bu şehrin kaldırabilmesi için çok ciddi bir hazırlığa ihtiyacımız var. Bu genişletilmiş toplantıyı sektörün bütün taraflarıyla, esnafımızı, şoförümüz, sokaktaki vatandaşımız, yerel basınımız, belediyelerimiz kısacası herkes bir seferberlik mantığı ve ruhuyla 2018 sezonuna şehri özellikle mental olarak hazırlamak için bu toplantıyı düzenledik. Antalya dünyada bilinen en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesidir, Türkiye'de turizmin başkenti diyoruz, aynı zamanda Türkiye ve dünyada turizmin öncü şehirlerinden bir tanesidir. Burada başlayan birçok uygulama ve örnek, diğer şehirlere ve ülkelere örnek olmuştur. İnşallah bugün yaptığımız çalışma da bu yönde bir çalışma olur diye temenni ediyorum" dedi.

"20 milyon yerli yabancı turist geliyor"

Antalya'nın 2023'te turizm hedefinin 20 milyon olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Bu şehir bunu mutlaka gerçekleştirecektir. Şu anda yerli yabancı insan sayısı 20 milyon. Antalya'nın sadece havalimanı yoluyla gelen 3,5 milyon yerli turist var. Ki Antalya'ya gelen yabancıların çoğunluğu havaalanı yoluyla geliyor ama gelen yerli turistin çoğu karayoluyla geliyor. Şu anda bu şehre yerli yabancı 20 milyon insan seyahat ediyor. Bu ciddi bir rakamdır, buna bu şehrin çok ciddi bir şekilde hazırlanması lazımdır"

"Kaleiçi'ndeki turist sayısını yükseltmemiz lazım"

Kaleiçi ile ilgili alınan uygulama kararlarından esnaf ve vatandaşların çok ciddi bir şekilde memnun olduğunu da belirten Karlaoğlu, "Bu sezon amaçlarının ise bölgeye daha çok turistin girmeyi sağlayacağız. Oradaki işyerlerinin kalitesini yükseltmemiz ve satılan yiyecekle içecekleri mutlaka kaliteli haline getirmemiz lazım" dedi.

"Milyonlarca ara eleman açığımız var"

Turizm dendiğinde Antalya'nın öncü bir şehir olduğunu ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, 2018 verilerine bakılınca son derece parlak bir sezonun kendilerini beklediğini söyledi. Geçen yıl istihdama en büyük katkı veren sektörlerden birisinin turizm olduğuna işaret eden Ayık, otellerdeki ara eleman konusunda ciddi bir açık söz konusu olduğunu belirterek "Bu sene de bu tempo böyle gittiği takdirde, istihdama çok büyük katkı yapacağız. Çok net bir rakamla söyleyemeyebilirim, özellikle ara elemanda çok ciddi bir açığımız var. Buradaki sayıyı milyonlarla bile ifade edebiliriz" diye konuştu.

"Saatte 12 bin turist üzerinde turist geliyor"

ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Döngel ise havalimanında kapasite, yolcu konforu, güvenlik anlamlarında yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.2018 yılına hazır olduklarını belirten Döngel, kriz döneminde personel çıkarmadıklarını ancak 2018 yılı için yüzde 10-15 civarında artış gerçekleştireceklerini, emniyetin ise yüzde 60'a varan bir personel artışa gideceğini ifade etti. Daha önce Antalya havalimanında pasaport ve bagaj alma peronlarındaki yığılmalar yaşandığını hatırlatan Döngel, bunun sebebinin Antalya'ya gelen yolcu sayısının saatte 12 bin olduğunu ve bu sayısının Türkiye'deki diğer havalimanlarının üzerinde olduğuna işaret etti.

Polis sayısı 500'e çıkıyor

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise Antalya Havalimanında geçen yıl 320 olan polis sayısını, yüzde 60 artış gerçekleştirerek bu yıl toplamda 500 sayısına çıkaracaklarını söyledi.

Antalya\'da 20 Milyon Turist Seferberliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Antalya'da 20 Milyon Turist Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi
    14:02 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni belediye binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Aksaray'ın hem bugününe hem de geleceğine yatırımlar yapıldığını söyledi.

  • Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi
    13:59 Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen 'Yalova incisi' cinsi üzümler hasat edildi. İlk ürünler iç piyasaya pazarlandıktan sonra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sipariş bekleniyor. Üreticiler, yeni sezonda ürün verimi ve kalitesinden memnun olduklarını belirtti.


Advertisement