Antalya'da "5. Murad" Balesi Son Kez Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Antalya'da "5. Murad" Balesi Son Kez Sahnelendi

Antalya\'da "5. Murad" Balesi Son Kez Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) gerçekleştirdiği "5. Murad" balesi son kez sanatseverlerle buluştu.

10.03.2015 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) gerçekleştirdiği "5. Murad" balesi son kez sanatseverlerle buluştu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserin, koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yaptı. 2013 yılında Andante Dergisi "Donizetti Klasik Müzik Ödülleri"nde "En İyi Bale-Dans Yapımı" ve "En İyi Koreografi" dallarında ödül kazanan eser, izleyicilerle son kez buluştu

Osmanlı tarihi, müziği, saray yaşamı ve sanat anlayışından esintilerine yer verilen 5. Murad balesinde, "Sultan 5. Murad" rolüne Tolga Burçak, "Hayali 5. Murad" rolünü Yağızhan Danış, "Reftar-ı Dil Kadın Efendi" rolünü Müge Ünal, "Eleron Mevhibe Kadın Efendi" rolünü Derya Tokgöz, "Hadice Sultan" rolünü Esra Taner, "Fehime Sultan" rolünü Burcu Bodur, "Fatma Sultan" ve "Diana" rolünü Özde Melek Eren, "Apollon" rolünü ise Kürşat Kılıç'ın üstlendiği eseri Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirdi.

En kısa süre tahtta kalan ve Çırağan Sarayı'nda 28 yıl hapis yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan 5. Murad'ın yaşamından kesitlerin yanı sıra hapiste olduğu süre içinde kendi bestelediği 500'e yakın eser ile Sultan 3. Selim ve Sultan Abdülaziz gibi Osmanlı padişahlarının kendi dönemlerinde batı formunda bestelediği eserlerden derlenen müzikler, müzikolog Dr. Emre Aracı ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Bujor Hoinic tarafından yeniden düzenlendi. Çalışmanın librettosu ise Dr. Emre Aracı'ya ait.

Orkestrayı Hakan Kalkan'ın yönettiği eserin, dekor ve kostümü Savaş Camgöz, ışığı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da '5. Murad' Balesi Son Kez Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement