Antalya'da 7'den 70'e 'Demokrasi Nöbeti' Tuttular - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 7'den 70'e 'Demokrasi Nöbeti' Tuttular

ANTALYA'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda sabaha kadar 'demokrasi nöbeti'ne 7'den 70'e yüzlerce kişi katılırken, yorgun düşenler de banklarda, çimlerde uyudu.

16.07.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda sabaha kadar 'demokrasi nöbeti'ne 7'den 70'e yüzlerce kişi katılırken, yorgun düşenler de banklarda, çimlerde uyudu.

Geçen yıl 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle ilan edilen 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti' düzenlendi. Demokrasi nöbetine Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti başkan ve yöneticileri katıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI

Binlerce Antalyalı'nın akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla gelerek doldurduğu meydandaki nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Demokrasi nöbetinde miting alanına kurulan dev led ekranlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'daki konuşması da canlı olarak meydandaki vatandaşlara aktarıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç da duygu yüklü bir konuşma yaptı. Oğlunu şehit vermekten dolayı gururlu olduğunu ancak içinde bir özlem taşıdığını belirten Kılınç, şehitlerin ölmeyeceğini gözyaşları içinde söyledi.

YORGUN DÜŞTÜLER

Gecenin ilerleyen saatlerinde kalabalığın büyük kısmı dağılırken, kalanlar sabah namazına kadar meydanda bekledi. Yorulan bazı kişilerin banklara, çimenlere ve meydandaki mermer alana uzanıp yattığı görüldü. Çimler üzerine yatan 5 çocuk ise ilgi odağı oldu. Çocukların uyduğunu görenler cep telefonu ile fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaştı. Alandaki gürültüye rağmen derin uykuda olan çocukların üşümemesi için bir kişi Türk bayraklarıyla üzerlerini örttü.

Nöbet, Kaleiçi'ndeki tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kılınan sabah namazının ardından çorba ikramıyla sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 7'den 70'e 'Demokrasi Nöbeti' Tuttular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement