Antalya'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı

Antalya\'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı

Antalya'da sokak köpeği tarafından ısırılan bir kişi, hastaneye başvurdu. Köpek tarafından ısırılan adamda, kuduz belirtilerine rastlanılması üzerine ekipler köpeği inceleme altına aldı. Köpeğin öldüğü ve kuduz olduğu belirlenerek bölge karantina altına alındı.

04.09.2018 11:31  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sokak köpeği tarafından ısırılan adam hasteneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde, adamda kuduz şüphesi olduğu anlaşılınca,görevliler köpeği görmek istedi. Köpeğin, kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı.

KARANTİNA 6 AY SÜRECEK

Antalya, Muratpaşa, Yenigün Mahallesi'nde bir kişi köpek ısırılması sonucu hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kuduz şüphesi ortaya çıkınca görevliler köpeği de görmek istedi, ancak köpeğin öldüğü anlaşıldı. Şüphelerin artması üzerine ölen köpek üzerinde yapılan tetkiklerde köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçeyi karantina altına aldı. Mahalledeki sahipsiz köpekler yetkililer tarafından yakalanarak kuduz aşısı vurulmaya başlandı. Karantina kapsamında hayvan barınakları da mahalleden gelecek köpeklere kapatıldı. Öte yandan ilçede kuduza yönelik bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Bölgedeki karantinanın 6 ay süreceği bildirildi.

Antalya'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı

ÖNLEMLER ALINDI

Antalya Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk başkanlığında toplanarak Yenigün Mahallesi'nde çıkan kuduz hastalığıyla ilgili bazı kararlar aldı. Kuduz hastalığı nedeniyle Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerine kordon konulmasına ve bu alanda hayvan ve hayvan maddelerinin çıkarılması yasaklandı. Bu kapsamda kordon konulan bölgenin giriş, çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilecek ve altına 'Burada kuduz hastalığı var' levhası asılacak. Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Kemer ilçe belediyeleri kendi görev alanlarında bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanlar toplanacak ve aşılanacak. Hastalık öncesi ve hastalıktan sonra barınağa getirilen tüm köpeklerim hekim gözetiminde kuduz aşısı yapılacak. Kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağına da dikkat çekildi.

"HAYVANSEVERLER ÖNLEMLERİNİ ALSIN"

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Ersan da hayvanseverlere uyarılarda bulundu. Ersan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Lütfen hayvanseverleri bilgilendirin. Ev hayvanlarınızın ve sokakta baktığınız hayvanların kuduz aşılarını acil olarak güncelleyin. Sokak hayvanlarınızı geçici süreyle güvenli bahçelere alın. Aşısı olmayan hayvanlarınızı ve iki aydan küçük hayvanları sokağa çıkarmayın ve toprakla temas ettirmeyin. Antalya il genelindeki ve ilçelerindeki tüm sokak hayvanları küpeli küpesiz tasmalı tasmasız fark etmeden belediyeler tarafından toplanacaktır. Lütfen kendi baktığınız hayvanları güvenli bahçelere alın" ifadelerine yer verdi.

Antalya'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı

"SAKİN OLUN UYARISI"

Antalya Candostları Koruma Derneği Başkanı Arife Yanık, herkesi sakin olup yetkililere yardımcı olmasını istedi. Yanık, "Salgın yayılmadan durdurulmak üzere, hayvanlar bakımevinde karantinaya alınarak testleri yapılacak ve 6 ay karantinada tutulacak. Yaptığım görüşmede kesinlikle itlaf yapılmayacağının garantisini aldım. Hayvanlar 6 ay karantinada gözetim altında kalacak ve sonrasında bölgelerine salınacaklar. Bu süre içerisinde Ermenek Hayvan Bakımevi hayvan alamayacak ya da salamayacak. Ziyaretçi girişi de yapılamayacak. Anlayışlı olarak bu zor sürecin atlatılıp diğer hayvanlara ve insanlara yayılmasını önlemek adına yetkililere yardımcı olmalıyız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da, Köpek Tarafından Isırılan Adamda Kuduza Rastlanılması Üzerine, Bölge Karantinaya Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Safranbolu'da Kaçakçılık Operasyonu: 1 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:33 Safranbolu'da Kaçakçılık Operasyonu: 1 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, bir iş yerinde yapılan aramada sanayi tipi sigara sarma makinesi, bandrollü tütün, kıyılmış tütün ve boş makaronlar ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.


Advertisement