Antalya'da "Anadolu Bahçesi" Projesi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "Anadolu Bahçesi" Projesi

Kepez Belediyesi tarafından çocukların Antalya'ya özgü meyve ağaçları arasında oynayabilmesi için Anadolu Bahçesi'ne yeni ağaçlar dikildi.

14.01.2018 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi tarafından çocukların Antalya'ya özgü meyve ağaçları arasında oynayabilmesi için Anadolu Bahçesi'ne yeni ağaçlar dikildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Hakan Tütüncü'nün, çocuklara armağanı olan Anadolu Bahçesi, Teomanpaşa Mahallesi Osman Serdengeçti Caddesi'nde 2 bin 495 metrekare park alanı arazisine inşa ediliyor.

Anadolu Bahçesi'ne, klasik mahalle park peyzajından farklı olarak Antalya'ya özgü portakal, erik, muşmula ve asırlık zeytin ağaçları dikildi. Yaklaşık 60 yeni ağacın dikildiği bahçenin tam ortasına da 250 yıllık bir zeytin ağacı konumlandırıldı.

Bahçede aynı zamanda konutlaşma sonucu yok olan muşmula ve narenciye bahçelerinin nostaljisi de yaşatılıyor.

Günümüz dünyasında şehir hayatının apartman odalarında ve klavye başında büyüyen çocukları da yemyeşil bir ortamda, meyve ağaçlarının arasında oynama ve meyveyi dalından yeme imkanı bulacak.

Açık hava spor aletlerinin ve yürüyüş parkurunun da olacağı alan, meyve bahçelerinin arasında mahalle sakinlerine de spor yapma imkanı sunacak. Şehrin ortasında yeni bir yaşam merkezi sunacak olan projenin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Çalışmaları takip eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni dikilen ağaçlarla ilgili olarak "Anadolu Bahçesi, şehir hayatının içerisinde mahallelerde karşımıza bir köy bahçesinin çıkıvermesi demek. Portakal, limon, mandalina, zeytin, incir ağaçları olacak. Kepez'in ve Antalya'nın geçmişinde önemli bir yeri olan muşmula bahçeleri hatıralarımızda yer edinmişti. Apartman odalarında büyüyen çocuklarımızın bilmediği Anadolu bahçelerini şehrin merkezinde bir güzellik olarak bir peyzaj düzenlemesi halinde çocuklarımıza sunalım istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Anadolu Bahçesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement