Antalya'da çevik kuvvet kontrolünde gergin arazi ihalesi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da çevik kuvvet kontrolünde gergin arazi ihalesi

Antalya\'da çevik kuvvet kontrolünde gergin arazi ihalesi

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde mülkiyet sorununu gidermek için düzenlenen arazi ihalesinde yine tartışmalar yaşandı.

22.07.2020 14:05  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde mülkiyet sorununu gidermek için düzenlenen arazi ihalesinde yine tartışmalar yaşandı. Hak sahipleri ile ihaleye dışarıdan katılan vatandaşlar arasındaki tartışma, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son buldu.

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi'nde mülkiyet sorunu nedeniyle bazı arazi ve parselleri açık teklif usulüyle satışa çıkardı. Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi'nde yapılan ihale, sabah saat 09.30'da başladı. İhale, kalan 48 parsel için yapıldı. İhalenin yapılacağı alanda ve merkez önünde güvenlik güçleri tarafından önlem alındı. İhale salonuna giren vatandaşların ise ateşleri ölçülerek, içeriye alındı. Sıcak hava ve nem sebebiyle gölgelik alanlarda bulunan banklara oturan vatandaşların da sosyal mesafe kurallarına uymadıkları, bazılarının ise maskelerini takmadıkları görüldü.

İhale sırasında dışarıda mülk sahipleri ile ihaleye dışarıdan katılan vatandaşlar arasında gerginlik de yaşandı. İhalede kendi evine farklı fiyat koyarak talep olan vatandaşlara tepki gösteren mülk sahipleri, güvenlik güçleri tarafından sakinleştirildi.

"Bu insanlar gariban"

Babasının evi için ihaleye gelen Zeliha Alkan, uzun zamandır uğraştıklarını ve emek verdiklerini kaydetti. Alkan, "Bize, 'vergisi, algısı' yatırılmadı denildi. İçinde su basman işgali var, bahçe var, ağaçlar var. Yıllardır buraya emek veriliyor. Bir Allah'ın kulu da çıkıp, 'siz buraya emek harcadınız' demedi. Diğer belediyelerde makul fiyata ev fiyatları verilirken, burada biz kendi evimizin altına 121 bin TL ödedik, krediyle ödedik. Düşünün bu insanlar gariban. Emeklerle yapıldı. Emeğe saygı yok, mülkü yeri olana saygı yok. Burada 3 mülk sahibi varsa 20 tane emlakçı var. Garibanlar nereye gidecek? Biz büyüklerimize üzülüyoruz. Bunlar şu saatten sonra kredi mi çekecek? Onları süründürmelerine gerek yok" dedi.

"200 bin TL içeride 600 bin TL oluyor"

İhale için bekleyen Meral Aksun ise, "Geçen sene Çalkaya Mahallesi'nde yer sahiplerine yerlerini verdiler. Ama biz burada ihaleyle giriyoruz. Karşımızda başka adamlar geliyor. Bize de, 'devletin kendi yeri' diyorlar. Elektriği, suyu her şeyi var. O yerlerin oluşum şeklini biz bile görmedik. 30 yaşında insanlarız hatırlamıyoruz. 'Tamam, 200 bin TL'ye alalım' diyoruz ama içeride 200 bin TL, 600 bin TL oluyor. Belediye kredi açsa, biz oraya yatırsak ona da razıyız. Hemen vermemizi istiyorlar. 300 bin TL, 600 bin TL oluyor. Kredi çeksek olur bize bir milyon TL. Ermenek'te çok göç yaşandı. Ben 500 bin TL'yi verdikten sonra her yerde otururum. Bakın burada hiçbir yaşlı yok. Çünkü yürekleri dayanmıyor" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da çevik kuvvet kontrolünde gergin arazi ihalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, ihtiyaçları ve talepleri dinledi. Ayaydın, seçilmesi durumunda mahalleye hizmet götüreceğini ve çeşitli projeler gerçekleştireceğini ifade etti. Ayrıca, Ayaydın balıkçılarla da bir araya gelerek, balıkçılık sektörünün sorunlarını ve ihtiyaçlarını ele aldı. Ayaydın'ın ziyaretlerine Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve partililer de katıldı.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement