Antalya'da Çevrecilerden Nükleer Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Çevrecilerden Nükleer Eylemi

Antalya\'da Çevrecilerden Nükleer Eylemi

Antalya’da Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Çernobil Nükleer Santrali’ndeki patlamanın 30’ncu yıl dönümünde Türkiye’de nükleer santrallerin yapımını protesto etti.

26.04.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Çernobil Nükleer Santrali'ndeki patlamanın 30'ncu yıl dönümünde Türkiye'de nükleer santrallerin yapımını protesto etti.

Antalya Nükleer Karşıtı Platform üyesi yaklaşık 20 kişi, Ukrayna'da 30 yıl önce meydana gelen Çernobil nükleer kazasında hayatını kaybedenleri anmak ve Türkiye'de nükleer santral yapılmasını protesto etmek için bir araya geldi. 'Nükleer Santrale Hayır' pankartı açan çevreciler, ellerindeki nükleer santrallerin yol açtığı çevre felaketi fotoğraflarıyla, "Nükleer santral istemiyoruz" sloganları attı.

Antalya Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Hediye Gündüz, Çenobil felaketinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen izlerinin sürdüğünü kaydetti. Çernobil'in havayı, suyu, toprağı kirletip, insanları öldürdüğünü aktaran Gündüz, "Bir başka ülkede patlamasına rağmen ülkemizde Karadeniz halkına büyük zarar verdi. Ancak bütün zarar görmezden gelinerek, Türkiye'nin birbirinden kıymetli üç ayrı köşesi Akkuyu, Sinop ve İğneada'ya nükleer santral yapılmak isteniyor. Bugün Kilis'e füze atanlar, yarın Akkuyu'ya atmayacak mıdır? Terörün kol gezdiği Orta Doğu'nun dibinde Akkuyu'ya nükleer santral yapmak ölümün ta kendisidir" dedi.

Akdeniz'in nükleer santral nedeniyle kirleneceğini savunan Gündüz, bir patlama durumunda ise Akdeniz'e kıyısı bulunan 21 ülkedeki 450 milyon kişinin radyasyona maruz kalacağını kaydetti.

Nükleer santrallere karşı eylemlerini sürdüreceklerini belirten grup, eylemi alkışlarla sona erdirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Çevrecilerden Nükleer Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor
    10:47 Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Personelleri Kapıları Çalıyor

    Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri, esnafların, özel bireylerin ve gazilerin kapılarını çalarak hediyelerini takdim etti. Vatandaşlar hediye karşısında mutluluk duyarak personellere teşekkür etti. Müdürlük, mutluluk paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği
    10:46 Aizanoi Antik Kenti'nde ilkbahar güzelliği

    Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti, ilkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe büründü. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Dünya Miras Geçici Listesi'ne 2012 yılında dahil edilen antik kent, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapıyor. Aizanoi Antik Kenti, Efes, Bergama, Side gibi antik kentler ile çağdaş olan Aizanoi, 'İkinci Efes' olarak da nitelendiriliyor. Kütahya merkeze 50 kilometre uzaklıkta yer alan, yılda ortalama 60 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgede her mevsim güzel görüntüler oluşuyor. İlkbahar güzellikleri ile şu sıralar fotoğraf çekmek isteyenlere eşsiz güzellikler sunuyor. İlkbahar manzaralarıyla ayrı bir güzelliğe bürünen antik kent, havadan da görüntülendi.

  • Beşiktaş, Süper Lig'de Gol Sıkıntısı Yaşıyor
    10:46 Beşiktaş, Süper Lig'de Gol Sıkıntısı Yaşıyor

    Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 32 maçta rakip fileleri 42 kez havalandırdı. Ancak bu gol sayısı, son 17 sezonda en düşük rakam olarak kaydedildi. Ayrıca, takımın başında yer alan 5 teknik direktör arasında en kötü gol ortalamasına sahip olan isim Fernando Santos oldu. Beşiktaş, son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla dördüncü sırayı zora soktu ve Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etmek için mücadele ediyor. Gol yollarında yaşanan sıkıntılar ise büyük bir sorun haline geldi.

  • Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı
    10:46 Ankara'da Mansur Yavaş, AKP adayını geride bıraktı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un ilçelerde aldıkları oy oranları belli oldu. Yavaş, 25 ilçenin 20'sinde Altınok'u geride bıraktı.

  • Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak
    10:45 Yelkovan Kuşlarının Korunması Projesiyle Tehlike Altındaki Türün Detaylı Bilgilerine Ulaşılacak

    Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nün de paydaşı olduğu 'Yelkovan Kuşlarının Korunması' projesiyle tehlike altındaki türün beslenme, üreme, göç ve yaşam alanlarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşılması hedefleniyor. Özel bir metotla kuşların sırtına bağlanan vericiler sayesinde saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen yelkovan kuşlarının konumları 7/24 takip edilebilecek.

  • Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:45 Adıyaman'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. İl ve İlçe Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde durumundan şüphelendiği 2 şüpheliyi durdurdu. Ekipler, şüphelilerin üst aramasında 3,42 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

  • Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları
    10:45 Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bayram sonrası yoğun temizlik çalışmaları yapıldı. Gölpazarı Belediyesi tarafından 9 günlük bayram tatili sonrası başlatılan detaylı temizlik çalışmaları ile sokaklar, caddeler temizleniyor. Gölpazarı'nda ana caddelerde bulunan yollar bol köpüklü sularla yıkanıyor. Ardından ise ilçe mezarlığında genel bakım yapılarak ot ve biçme işlemleri devam ediyor. Son olarak ise ilçe genelinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.


Advertisement