Antalya'da CHP Kongresi Olaylı Başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da CHP Kongresi Olaylı Başladı

Antalya\'da CHP Kongresi Olaylı Başladı

Antalya'da CHP'nin olağanüstü ilk kongresi, olaylı başladı.

12.10.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da CHP'nin olağanüstü ilk kongresi, olaylı başladı. İl başkanlığı için 3 adayın yarıştığı kongrede divan başkanlığı için gruplar iki ayrı aday gösterdi, çıkan arbededen sonra tek isim üzerinde uzlaşılabildi.

Antalya'da CHP'nin yeni il yönetimini belirleyeceği olağanüstü kongresi, Sporland Spor Salonu'nda başladı. Cavit Arı, Bahadır Manyaslıoğlu ve Mesut Şimşek'in il başkan adayı olarak çıktığı kongre. İl Başkanı Devrim Kök'ün açılış konuşmasıyla başladı.

Görev süresinin son gününde Kök, "Divandan aldığım görevi divana bırakırım demiştim. Öyle de yapıyorum" dedi. Çok zor bir dönemde görev aldıklarını anlatan Kök, "Birilerinin bana yaptığını yeni arkadaşlara yapmayın. Bana 'Çalışmadı' diyemezsiniz. Gece çalıştım, gündüz çalıştım. Genel Merkez'e 'Görevden alınsın' diye mekik dokundu. Ama 2.5 yıldır buradayım ve görevi divana teslim ediyorum. İçime sinmeyen listelere gece gündüz çalıştım. Çünkü ben CHP'liyim. Bundan sonra da il başkanımla çalışıp başarılı olması için çalışacağım" diye konuştu. Kök'ün bu ifadeleri salonda tansiyonu yükseltti. Kök, konuşmasını, "İstemeyerek sizleri kırdıysam, biz de insanız hatamız, eksiğimiz olur. Sizden özür diliyorum. Sizlere hakkımı helal ediyorum, sizlerden de hakkınızı helal etmesini istiyorum" sözleriyle tamamladı.

DİVAN İÇİN İKİ İSİM ÇIKTI

Konuşmanın ardından kongre divanı için il başkan adayları, adaylarını sundu. Kongrede Arı'yı destekleyen grup Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul'u, Bahadır Manyaslıoğlu'nu destekleyen grupsa CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'ı divan başkanlığına önerdi. Divan için iki listenin çıktığı CHP'nin olağanüstü kongresinde CHP İl Başkanı Kök, önce adayı teke düşürmek için adaylarla görüştü. Olmayınca bu kez yaşça büyük olan Kumbul'un divan başkanı, Milletvekili Özkan'ın ise yardımcısı olmasını önerdi. Bu öneri de kabul görmeyip divan seçimleri uzayınca salonda sinirler gerildi.

DİVAN YÜZÜNDEN ARBEDE ÇIKTI

İl Başkanı Kök, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın divan başkanlığını da önerdi ama uzlaşı girişimleri sonuç vermeyince delegelerden oylama için delege kartlarını destekledikleri aday için platforma bırakmalarını istedi. Platformda karşı karşı gelen gruplar arasında itiş kakış yaşandı. Çıkan arbedede karşılıklı hakaretler, küfürleşmeler yaşandı, salona polis girdi, platformun güvenliğini aldı. Arı taraftarları, Manyaslıoğlu'nun adayı milletvekili Ramazan Kerim Özkan'a karşı 'Özkan Burdur'a' diye slogan atarken Bekir Kumbul ise kongrede CHP'ye oy vermemekle suçlandı. Olağanüstü kongrede divan başkanlığı için delegelerin tek tek isminin okunması ve adı söylenen delegenin oyunu söylemesi şekliyle yapılmasına karar verildi, ama bu da gerginliği gidermedi.

ZEKİ DURMAZ İSMİNDE ANLAŞILDI

Salonda yükselen tansiyonu düşürmek için Milletvekili Acar mikrofonu alarak kürsüye çıktı ve Antalya kongresinin Türkiye'nin savaşa sürüklendiği bir dönemde ayrı bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Yaşanan olaylardan son derece üzgün olduğunu dile getiren Acar, tek divan başkanı adayının daha uygun olacağını söyledi. Acar konuşurken oylamaya uzlaşma için bir ara daha verildi. İl Başkanı Kök'ün divan adayları ve başkan adayları ile salon dışında yaptığı görüşme sonunda, Antalya Barosu eski Başkanı CHP Kepez Belediye Meclis üyesi Zeki Durmaz tek aday olarak delegenin oyuna sunuldu. Durmaz oy birliğiyle divan başkanlığına seçildi.

BAYKAL SALONDA YOK

Antalya'da CHP'nin olağanüstü kongresini CHP Antalya milletvekilleri Arif Bulut ve Gürküt Acar ilk dakikalarından itibaren takip ederken CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sadece oy kullanmak üzere kongrenin ilerleyen saatlerinde salona gelmesi bekleniyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da CHP Kongresi Olaylı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement