Antalya'da Denize Sıfır Karavan Tatiline Yasak Geliyor - Son Dakika
Turizm

Antalya'da Denize Sıfır Karavan Tatiline Yasak Geliyor

Antalya\'da Denize Sıfır Karavan Tatiline Yasak Geliyor

Antalya'da sokak aralarında karavan tatili yapanlar için yasak getiriliyor. Karavanpark'ın tamamlanmasının ardından sokak aralarında karavan kalmayacak.

19.05.2023 03:35  Güncelleme: 03:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da denize sıfır karavan tatiline yasak geliyor

Karavanpark'ın tamamlanmasının ardından sokak aralarında karavan kalmayacak

Antalya'da denize yakın lüks sitelerin arasında karavanda tatile vatandaşların tepkisi yerkine ulaştı

Sokak üzerinde bulunan 50'ye yakın karavan için son günler

ANTALYA - Antalya'da özellikle pandeminin ardından kullanımı artan karavanlar denize yakın lüks sitelerin arasında doğa ile baş başa bir sokağı adeta kapattılar. Çevrede yaşayan vatandaşlar ise sokak üzerinde 50'ye yakın karavan olduğunu belirterek, karavanların bir an önce kaldırılmasını istedi. UKOME tarafınan alınan kararla ise karavan parkın tamamlanmasının ardından park alanı dışında karavanların sokak aralarında bekleme yapması yasaklanacağı bildirildi.

Turizm kenti Antalya'da küçük maliyetlerle tatil yapmak isteyenler karavanlara ilgi gösterdi. Özellikle pandemide alınan sokağa çıkma yasak kararlarının ardından yaygınlaşan karavan kullanımı pandeminin adından da yükselişe geçti. Artışla birlikte özellikle Konyaaltı ilçesinde sahile yakın noktalardaki sokaklar karavan parklarına döndü. Gürsu Mahallesi 33 sokak üzerinde park halinde olan 50 karavanda tatilciler tatil yapmaya devam ederken, çevre halkı da şikayetçi olmaya başladı.

Yasak geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ise son yıllarda karavanla seyahat eden tatilcilerin kente yoğun ilgi göstermesi sonucunda sokak ve caddelerde yaşanan kontrolsüz park sorununun önüne geçmek ve ortaya çıkan karavan parkı ihtiyacı üzerine harekete geçti. Arapsuyu Mahallesi'nde 50 karavan kapasiteli, elektrik, alt yapı ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı Karavan Park projesi için çalışmalar Şubat ayında başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla Arapsuyu Mahallesi'ndeki 6 bin 500 metrekare alan üzerinde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Çamaşırhane, mutfak, banyo ve tuvaletlerin yer alacağı yapılar ortaya çıktı. Yapıların içerisindeki mekanik, alt yapı, izolasyon ve zemin çalışmaları da sürüyor.

Sahile 400 metre mesafede ve 50 karavan araç kapasiteli o lan park alanında, karavanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak elektrik ve sıhhi tesisat alt yapısı da olacak. Ailelerin güven ve konfor içerisinde konaklayabilecekleri Karavan Park içerisinde, büfe, çamaşırhane, mutfak, banyo ve tuvaletler yer alacak. UKOME tarafınan alınan kararla karavan parkın tamamlanmasının ardından park alanı dışında karavanların sokak aralarında bekleme yapması yasaklanacak.

"Karavancılarımız belediyenin yaptığı yere de gitmek istemiyor"

Sokak üzerinde bulunan karavanlardan rahatsız olduğunu belirten işletme sahibi Hüseyin Mengene, "Burada karavanlar gün geçtikçe daha çok oluyor. Şuanda 50'ye yakın karavan var, belediyemiz yer yapıyor. Karavancılarımız belediyenin yaptığı yere de gitmek istemiyor. Herkes birbirini tanıyor, 3 kişi ile 100 kişi oldu. Kimse belediyenin yerine gitmek istemiyor, biz çok rahatsızlık duyuyoruz. Hiçbirinin lavabo gideri yok, kanalizasyon kullanma yok. Yol güvenliği açısından da iyi değil. İnsanlar araçlarını park edemiyorlar. Bir yangın çıksa ekipler nerede ise geçemeyecek. Haftasonu daha çok yoğun oluyor, yolun iki şeridi de kapanıyor. İşletmem de zarar görüyor, içerisinde çok iyi insanlar da var. Onların hakkı yenmez, kimseye zararı olmayan insanlar da var. Bırakıp gidenlerden çok rahatsız oluyoruz. Kavga yaşanıyor. Adam haftada bir kez geliyor, otel gibi kullanıyor. En kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

"Burada yaşayan vatandaşlar rahatsızlıklarında haklılardır"

7 yıldır karavanda yaşadığını belirten Bülent Akın, "Burada yaşayan vatandaşlar rahatsızlıklarında haklılardır. Biz geldik karavanları evlerinin önüne koyduk, onların yaşam şartlarını etkiliyoruz. Karavanların arasında sosyal yaşantılarını yapamıyorlar, 50 kişilik karavan parkı yeterli değil. Orası bugün açılsa 10 dakikada dolar, şuanda Antalya'da 500 karavan var, yazın bu bin 500 olacak. Ev ve kiralar pahalı olduğu için karavana bir dönüş var, bir çere bulunsun. Buradan bizi kaldırsınlar biz razıyız, ama bize iyi bir yer göstersinler. Bize yer göstermeleri gerekir. Başkan Muhittin Böcek başarılıdır, bunu yaparsa ancak Muhittin Başkan yapar. Allah razı olsun 50 kişilik yapıyor ama yetersiz" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Antalya'da Denize Sıfır Karavan Tatiline Yasak Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak
    22:11 Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabıyla Osmanlı saray mutfak mirası canlanacak

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.

  • Antalya Turizmde Rekor Bekliyor
    12:12 Antalya Turizmde Rekor Bekliyor

    Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı. Kavaloğlu, Alman ve İngiliz turistlerin yoğun ilgisiyle Antalya'ya olan talebin arttığını belirtti. Ayrıca, astro turizm ve festivaller gibi yeni planlarla turizm sektörünü daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.


Advertisement