Antalya'da 'Evrak Yakma' Gerginliği Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Evrak Yakma' Gerginliği Sürüyor

Antalya'da dün gece Ak Partililerin Büyükşehir Belediyesi önünde kurduğu çadıra müdahale etmek isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

03.04.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da dün gece Ak Partililerin Büyükşehir Belediyesi önünde kurduğu çadıra müdahale etmek isteyen 3 kişi gözaltına alındı. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı CHP'li Mustafa Akaydın'ın danışmanı Yasin Karasu'nun da bulunduğu CHP'liler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Belediye tesislerinde evrak yakmayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi de serbest kaldı.

30 Mart'ın kesin olmayan resmi sonuçlarına göre Ak Parti adayı Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasının ardından Antalya'da başlayan olaylarda dün Ak Parti ve CHP taraftarları karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'ndaki üretim tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla Menderes Türel ve partililerin dün sabah saatlerinde tesise yaptığı baskının ardından, Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in önderlik ettiği AK Partili bir grup, belediye binasına gelerek bürokratları evrak imha edilmemesi konusunda uyardı.

AK PARTİLİ'LER ÇADIR KURDU

Yaklaşık 500 kişilik partili grubu, akşam saatlerinde de belediye önündeki alana dev bir çadır kurdu. Üzerinde 'Evrak Hırsızı Bekleme Kampı' yazlı dev çadırda bekleyen AK Partililer, evrakların kaçırılmaması için burada bekleyeceklerini kaydetti.

ÇADIRDAKİ YAZI İNDİRİLDİ

Gece geç saatlerde Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yasin Karasu, belediye çalışanı Sercan Karacan ve CHP'li Şenol Saçık çadırın üzerinde asılı bulunan 'Evrak Hırsızı Bekleme Kampı' yazısına müdahale etmek istedi. İki grup arasında çıkan kısa süreli kavgada polis araya girdi, CHP'lileri gözaltına aldı. Yenikapı Polis Merkezi'ne götürülen partililer ifadelerinin alınmasının ardından gece saat 03.00 sıralarında serbest bırakıldı. Olayların ardından çadırın üstündeki yazı indirildi.

Diğer yandan belediye tesislerinde evrak yakmayla ilgili olarak dün öğleden sonra gözaltına alınan 3 kişi de ifadelerinin ardından serbest kaldı. İsmi açıklanmayan 3 kişinin, belediye çalışanı olduğu belirtildi.

BELEDİYEDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Antalya Büyükşehir Belediyesi binasında ise dünkü gerginlik sonrasında sessizlik hakim oldu. Belediyenin idari kısmında Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Özen, Ali Özkayacan ve Cemal Öcal görevlerinin başında bulunurken, Başkan Akaydın'ın üniversiteden getirdiği ekipte yer alan Genel Sekreter Mehmet Aktekin seçimden önce bisikletten düşüp ayağını kırdığı için raporlu bulunuyor. Belediyedeki bir çok daire başkanı ve şube müdürü ise dünkü gerginliğin ardından yıllık izin aldı. Belediyenin diğer birimlerde rutin çalışmalar devam ederken, dün çıkan olayların ardından belediye personelinin endişeli bekleyişi sürüyor.

MİLLETVEKİLİ KOLUMU SIKTI İDDİASI

Diğer yandan Ak Partili Menderes Türel'e gelen kutlama çiçekleri de belediyenin koridorunda sıralandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanı İlknur Aygün ise dünkü tartışma sırasında Ak Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in kolunu sıkıp morarttığı iddiasıyla adli rapor aldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Evrak Yakma' Gerginliği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement