ANTALYA'DA GÖÇMEN KAÇAKÇISI 9 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI - Son Dakika
Güncel

ANTALYA'DA GÖÇMEN KAÇAKÇISI 9 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

Antalya'nın Demre ilçesinde, 124 kaçak göçmeni yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan 9 organizatör tutuklandı.

09.11.2022 11:15  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde, 124 kaçak göçmeni yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalanan 9 organizatör tutuklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Demre ilçesinde, deniz yolu ile İtalya'ya kaçmaya çalışan 124 kaçak göçmen ile 9 organizatör olduğu ihbarını alıp, ortak operasyon düzenledi. Demre'ye bağlı Kapaklı Mahallesi sahilindeki Çağıllı Plajı'na dün akşam düzenlenen operasyonda, yabancı bandıralı, 'KACHA' adlı bir tekneye binmeye çalışan 30'u kadın, 37'si çocuk, çoğunluğu Afgan olan İran, Filistin ve Suriyeli toplam 124 kaçak göçmen yakalanarak, gözaltına alındı. Kaçak göçmenleri, Demre'ye getiren ve suç örgütü kurmak suretiyle göçmen kaçakçılığı yapan biri yabancı, 8'i Türk 9 şüpheli de aynı anda gözaltına alındı. Kaçak göçmenler, binmeye çalıştıkları tekne ile Sahil Güvenlik Botları eşliğinde Demre'nin Çayağzı Limanı'na getirildi. Kaçak göçmenler, tekneden indirilerek otobüslerle, jandarma ekipleri eşliğinde Demre Spor Salonu'na getirildi. Burada yemek verilen ve sağlık kontrolünden geçirilen kaçak göçmenlere kimlik tespiti yapıldı. Öte yandan operasyonda, kaçak göçmenleri taşıyan tekne ile kamyon ve 2 otomobile de el konuldu. İşlemleri tamamlanan 124 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Antalya Göç İdaresi'ne gönderildi.

'ÖRGÜTLÜ İNSAN KAÇAKÇILIĞI'

Gözaltına alınan 9 organizatör işlemlerin ardından Demre Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Yapılan sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 9 organizatör 'örgütlü insan kaçakçılığı' suçlamasıyla tutuklanarak, Elmalı Cezaevi'ne gönderildi.

ANTALYA\'DA GÖÇMEN KAÇAKÇISI 9 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA'DA GÖÇMEN KAÇAKÇISI 9 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement