Antalya'da İlk Müdahale Büyükşehir Zabıtasından - Son Dakika
Güncel

Antalya'da İlk Müdahale Büyükşehir Zabıtasından

Antalya\'da İlk Müdahale Büyükşehir Zabıtasından

Antalya'da Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek noktası Cumhuriyet Meydanı'na ilk müdahale, Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıtasından geldi.

12.06.2013 21:32  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek noktası Cumhuriyet Meydanı'na ilk müdahale, Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıtasından geldi. Eylemcilerin slogan ve taleplerini yazdığı dev U-20 Dünya Kupası topu 5 zabıta görevlisi gözetiminde vinçle kaldırılarak meydandan götürüldü. Zabıta, meydandaki seyyar satıcıları da dışarı çıkardı.

İLK MÜDAHALE BELEDİLE ZABITALARINDAN GELDİ

Antalya'da Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemlerinin adresi Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadır sayısı artıyor. 4 çadırla başlayan ve sayısı 72'ye ulaşan çadırlarda eylemciler kendi halinde bir dünya kurdu. Bir yanda Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekilirken, meydanın bir başka noktasında Roman müzikleri eşliğinde dans edenler, Ankara havasıyla oynayan gençler, taraftar grupları yer alıyor. Polisin günlerdir uzaktan takip etmeyi tercih ettiği meydana ilk müdahale, Antalya Büyükşehir Belediyesi zabıtasından geldi. Akşam saatlerinde 5 kişilik bir ekiple meydana gelen zabıtalar, Antalya'nın da aralarında olduğu 7 ilde gerçekleştirilecek ve 21 Haziran günü başlayacak U-20 Dünya Futbol Şampiyonası için meydana yerleştirilen dev futbol topunu kaldırdı. Eylemcilerin kartonlara yazdıkları sloganları ve talepleriyle etrafı sarılan dev futbol topu vinçle alandan kaldırılarak meydandan çıkartıldı. Büyükşehir zabıtası, acur, kaynamış mısır, meyve ve Türk bayrağı satan seyyar satıcıları da alan dışına götürdü. Seyyarlar dışarı çıkarken bir süre destek için eylemcileri bekledi, ama sonuç alamadı.

FLAMA VE BAYRAKLAR KALDIRILDI

Antalya'da polisin olası müdahalesine karşı ise eylemciler, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na asılı tüm flama ve bayrakları kaldırdı. Flama ve bayrakların tamamı eylemcilerin 'Çapul Kent' adını verdiği çadır alanına taşınırken, Atatürk Anıtı'na Atatürk posteri asıldı. Dev posterle birlikte meydandaki maket çınar ağacı, özellikle turistlerin hatıra fotoğraflarının arka fonu oldu.

TAKSİM MÜDAHALESİNE KINAMA

Antalya'da KESK, DİSK, TMMOB ve Çağdaş Hukukçular Derneği akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle Taksim ve çevresinde gerçekleşen polis müdahalesini kınadı. Kazım Özalp Caddesi'nde yürüyüşe geçen yaklaşık 1000 kişilik grup adına Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada, "Biber gazıyla, polis şiddetiyle, idari tehditlerle halkı sindiremeyeceğini anlayan AKP iktidarı yeni tezgahlar kurmanın peşindedir" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sarf ettiği her kelimede kin ve nefret saçtığını iddia eden KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, "Hükümeti samimi olmaya ve gerçek bir adım atmaya çağırıyoruz. Halkın üzerine şiddet saçan polislerinizi TOMA'larınızı geri çekin" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da İlk Müdahale Büyükşehir Zabıtasından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement