Antalya'da İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü - Son Dakika
3.Sayfa

Antalya'da İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü

Antalya'da boyacılık yapan 2 kardeş, bir apartmanın 12. katındaki inşaat iskelesinde çalışırken elektrikler kesildi. Makaralardan birinin arıza vermesi nedeniyle dengesizleşen iskelede mahsur kalan kardeşler, itfaiye ekipleri tarafından taktıkları emniyet kemerine kanca ile çatıya çekildi. Panik ve kurtarılma anları cep telefonu ile kaydedildi. Kardeşlerden bir tanesi, "Üzerimizdeki halatlar olmasa kurtulamazdık" açıklamasını yaptı.

17.08.2021 18:44  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi 1567. Sokak üzerinde bulunan bir apartmanda boyacılık işi yapan Ahmet Çelik (21) ve İbrahim Çelik (20) kardeşler, 12. katta inşaat iskelesinde bulundukları esnada elektrikler kesildi. Elektriklerin kesilmesi ile iskelenin olduğu makaralardan biri arıza verdi.

2 KARDEŞ İSKELEDE MAHSUR KALDI

Dengesizleşen iskelede ise 2 kardeş mahsur kaldı. Olayı gören apartman sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatıya çıkarak vatandaşların da desteği ile kardeşlerin iş güvenliği için taktığı emniyet kemerlerine kanca takarak kurtarma operasyonuna başladı. Mahsur kalan kardeşler tek tek çatıya çıkartıldı. Bu sırada polis ekipleri, olası bir tehlikeye karşı apartmanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. 2 kardeş ise ölümden kıl payı kurtuldu.

İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü

"HALATLAR OLMASA KURTULAMAZDIK"

İskelede mahsur kalan kardeşlerden Ahmet Çelik, "İlk elektrik gitti, tuşa bastık çekmedi. Kendi çekmeye başlayınca asılı kaldık. Üzerimizdeki halatlar olmasa kurtulamazdık. Bağlı olduğumuz halatlarla çektiler bizi yukarıya doğru" diye konuştu.

İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü

"HAYATIMIZI KURTARDI"

Tedbirli olmalarının hayatlarını kurtardığı söyleyen kardeş İbrahim Çelik, "Üzerimizdeki emniyet kemerleri olmasaydı, kötü bir sonuç olurdu. Hayatımızı kurtardı. O an itfaiye gelmeseydi, sıkıntı olurdu" dedi.

Antalya\'da İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Antalya'da İnşaat iskelesinde mahsur kalan 2 kardeş ölümün kıyısından döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement