Antalya'da Karla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Karla Mücadele

Antalya'da karla mücadeleANTALYA'da sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise karla mücadele yapılıyor.

02.05.2017 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da karla mücadele

ANTALYA'da sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise karla mücadele yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1800 rakımlı Gündoğmuş Söbüçimen Yaylası'nda yer yer 5 metreyi bulan karlı yollarını, Yörüklerin göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için yoğun bir mücadele veriyor.

Antalya, yaz ve kışı aynı anda yaşıyor. Havaların ısınmasıyla sahillerde yaz görüntüleri yaşanırken, yaylalarda ise kış manzaraları devam ediyor. Kış mevsiminin Antalya'nın iklim şartlarına göre daha erken başlayıp, geç bittiği Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası'nda halen kış şartları hüküm sürüyor. Bölgedeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaz aylarında merası konumundaki Söbüçimen Yaylası'nda sert geçen kış mevsimi boyunca yollar kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştı.

BELEDİYE YOLLARI AÇIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı yaylanın karla kaplı yollarını göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı. Mayıs ayı olmasına rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yayla yolunda iş makineleriyle hummalı bir çalışma yürütülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan ve İlçe Koordinatörü Ali Gülen de çalışmaları yerinde inceledi.

"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İsa Akdemir, "Menderes Türel göreve gelir gelmez yayla yollarının gözden geçirilmesi noktasında adımlar attı. Şu anda 3 bin kilometre yayla yolumuz var. Bugüne kadar böyle sert bir kış olmamış. Bu yıl karla mücadelede çok başarılı olduk. Ulaşamadığımız yer kalmadı. 'Gidemediğin yer senin değildir', bu mantıkla bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde göç başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla yurduna gelebilsin diye bu bölgenin yolunu açacağız" dedi.

BÖYLE KAR GÖRMEDİM

Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Koordinatörü Ali Gülen ise 'Mayıs ayında Alanya, Manavgat, Gündoğmuş yayla yolları halen karla kaplı. Ben çocukluğumdan beri bu yollardan gelip geçerim. Bu yıl olduğu kadar bir kar görmedim. 4-5 metrelik bir kar var. Büyükşehir Belediyemize, zor şartlarda çalışan personele teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaşlar da yayla yollarının yeniden ulaşıma açılmasından oldukça memnun. Alanya'da yaşayan ve Söbüçimen Yaylası'nı kullanan Fatih Doğan, 'Bu yaylaya yıllardan beri yolculuk yaparız. Bu mevsimde bu karlı yolları açtığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyoruz. Yayladaki evimize gidiyorduk, kar nedeniyle arabamız yolda kaldı ve geri dönmek durumunda kaldık. Ekipler yolu açınca tekrar gideceğiz" dedi.

Mehmet Doğan ise, 'Yaylamıza çok gelir gideriz, bugün de gezmeye geldik. Yollarımız çok geç açılıyordu. Bu yıl çok fazla kar olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi erkenden yolumuzu açıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Antalya\'da Karla Mücadele
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Karla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement