Antalya'da Kırmızı Fularlı Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kırmızı Fularlı Yürüyüş

Antalya\'da Kırmızı Fularlı Yürüyüş

Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katılan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve aynı gün çıkarıldığı...

02.11.2013 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katılan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve aynı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karacagil, sorgusunda kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğini içeren sorular yöneltildiğinin medyaya yansıması sonrası, 11 Ekim günü Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz ise Antalya L Tipi Cezaevi'nde kaldı. Gezi olaylarına ilişkin ayrı bir operasyonla gözaltına alınan Fecri Ataseven ve Umut Baran da tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

YÜZLERCE KİŞİ KIRMIZI FULAR TAKTI

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ile tutukluların ailelerinin yer aldığı yaklaşık 300 kişilik grup, tutuklanan 5 gencin serbest bırakılması talebiyle protesto eylemi düzenledi.

Kapalı Yol'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş boyunca boyunlarına kırmızı fular takan yüzlerce kişi, AK Parti aleyhine sloganlar attı ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler ile tutukluların fotoğraflarını taşıdı.

Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu Sözcüzü, Eğitim-Sen Başkanı Nurettin Sönmez, hukuksuzluklar devam ettikçe platform olarak eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Basın açıklamasını ise sorgusunda kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğine dair sorular yöneltilen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan yaptı. Antalya'da da onbinlerce kişinin Gezi'ye destek verdiğini belirten Nuray Erçağan, "Anayasal hakları olan protesto ve yürüyüş haklarını kullanan Ayşe Deniz ile diğer 4 genç, haksız ve hukuksuz bir şekilde AKP'nin siyasi kararıyla tutuklandılar" dedi.

Meydandaki açıklama sırasında, "Hepimiz taktık kırmızı fuları, alın bizi de kurtarın memleketi" şeklinde sloganlar atıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kırmızı Fularlı Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement