Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kültür Sanat

"Salome" balesinin dünya prömiyerini yapacak.

13.10.2011 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB),

"Salome" balesinin dünya prömiyerini yapacak.

İhtirasın ve elde etme duygusunun bir insana neler yaptırabileceğini en iyi anlatan eserlerden biri olan "Salome", opera ve tiyatrodan sonra ilk kez bale sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Oscar Wilde'ın metnini yazdığı ve Richard Strauss'un bestelediği "Salome" balesinin dünya prömiyeri, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde gerçekleşecek.

Uğur Seyrek'in koreografisini yaptığı ve sahneye koyduğu eser, 15 Ekim Cumartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde ilk kez izleyiciyle buluşacak. Librettosunu Işık Noyan'ın yazdığı eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya'ya, kostüm tasarımı ise Sevtaç Demirer'e ait.

Oldukça etkileyici bir hikayenin, dans ve müziğin çarpıcı birlikteliğiyle sahneye taşındığı eserde Salome'yi Derya Özbakır, Herod'u Evren İskender, Yahya'yı Tolga Burçak, Herodias'ı Esra Taner canlandırıyor.

Hikaye hayatta herşeye sahip Salome'un sahip olamadığı Yahya'ya karşı ihtirası üzerine kurulu. Yahya'nın başına sahip olursa, onu öpebileceğine inanan Salome, Herod'u kandırarak, Yahya'nın başını alıyor. Herod bunun ne kadar yanlış olduğunu anladığında ise çok geç kalıyor. Eser, 18 Ekim'de de gösterilecek.

ANTDOB'un çocuklar için hazırladığı "Bremen Mızıkacıları", 17 Ekim'de sahnede alacak. Heinz Wunderlich'in yazdığı ve Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal. Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan eşek, köpek, kedi ve horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola çıkan hikayede, dostluk teması da ön planda.

-ADT'den "Kabare"-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yarın 15, 19 ve 20 Ekim'de Hans Fallada tarafından yazılmış, aynı isimli romandan Yılmaz Onay tarafından sahneye uyarlanan "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" adlı kabareyle seyirci karşısına çıkacak.

1930'lar Almanya'sında geçen oyun, 1. Dünya Savaşı sonrası yenilgiye uğramış, ekonomik kriz içinde, büyük yoksulluk çeken halkın, milliyetçi akımlara kapılarak nasyonal sosyalistleri iktidara taşımasını anlatıyor.

Yönetmenliğini Barış Erdenk'in yaptığı oyunun koreografisini Sibel Erdenk üstleniyor. Oyunda Sedat Mayadağ, Gözen Müftüoğlu, Orkun Yılmaz, Sertel Uğur, Gökhan Tüzün, Kader Gözpınar, Senem Şahin, Özlem Şendinç, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Başak İşur, Erol Karayılan, Okan Kağnıcı, Fikret Baran, Gizem Kutluyıl, Ceren Demirton ve Samet Kara rol alıyor.

ADT, 16 ve 18 Ekim'de de "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Oyunlar, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

-Altın Portakal yarın sahiplerini bulacak-

48. Uluslararası Antalya Altıp Portakal Film Festivali, yarınki ödül töreni ile sona erecek. Cam Piramit'teki törende Yunanistan'ın dahi çocuğu Areti Ketime ve Selanik'te yaşayan Antalyalı sanatçı Dilek Koç birlikte sahne alacak.

Berna Laçin ve Ufuk Özkan'ın sunacağı törende, ulusal ve uluslararası uzun metraj, ulusal belgesel ve kısa film ödülleri dağıtılacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement