Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Aşk-ı Memnu" adlı operayla sanatseverlerin karşısında olacak.

22.12.2011 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Aşk-ı Memnu" adlı operayla sanatseverlerin karşısında olacak.

Selman Ada'nın opera için bestelediği eserin librettosu Tarık Günersen'e ait.

Eserde "Bihter" karakterini Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi Aydın,

"Behlül" karakterini Göksay Yaran ve Oğuz Çimen, "Adnan" karakterini Şafak Güç ve Engin Suna, "Firdevs" karakterini Aslı Ayan, Aytül Büyüksaraç ve Hülya Kazan, "Nihal" karakterini Gizem Ceylan, "Mlle de Courton" karakterini Serap Çiftçi, Ebru Kaptan ve Medine Tuganova, "Beşir" karakterini ise Okan Başel, Oben Bostancı ve Devrim Demirel dönüşümlü canlandırıyor.

Eserin kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, dekor tasarımı Kemal Çağda Çitkaya'ya ait. Koroyu Caner Ruhselman yönetiyor.

Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesi, 24 ve 27 Aralıkta, konusunu Lev Tolstoy'un ünlü eseri Anna Karenina'dan alan, Rus besteci Çaykovski'nin müziğiyle sahneye taşınan "Anna Karenina Balesi"ne ev sahipliği yapacak.

Geçen sanat sezonunda Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyerini gerçekleştirdiği,kapalı gişe oynayarak büyük başarı kazanan 3 perdelik eserde, Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınası anlatılıyor.

Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky'e ait eseri Gilles Maidon sahneye koydu. Eserin dekor ve kostüm tasarımı Alexandre Vassiliev, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Eserde "Anna Karenina" karakterini Selin İnan, Müge Ünal, Esra Taner ve Derya Özbakır dönüşümlü canlandırıyor.

ANTDOB sanatçıları, 26 Aralıkta "Haydi Çocuklar Operaya" adlı çocuk operasını sahneleyecek. 5 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanan programda çocuklar, sahnelenecek eserin dekorunu görme ve operayla ilgili bilgi alma şansına sahip olacak.

Aynı gün "Operet ve Müzikal Akşamı Konseri" verilecek.

Eserler Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları bugün, yarın, 24 ve 28 Aralıkta, Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneleyecek.

Oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Eşek sahibi Mestan, "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek gölge kirası ister. Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan tartışma, ülkenin "eşekçiler" ve "gölgeciler" olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlanan politik bir davaya dönüşür.

Oyunda, Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Uğur Sertel, Gökhan Tüzün ve Murat Bölük rol alıyor.

ADT oyuncuları, 25 ve 27 Aralıkta "Pinokyo" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'ın oyunlaştırdığı eseri Ahmet Avkıran yönetecek. Oyunda Burçin Demir, Sinem Korola, Nil Özcan, Harun Dağaşan, Okan Kağnıcı, Ramazan Ay ve Erhan Özdemir rol alıyor.

-ABT'den "İnadına Yaşamak"-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), bugün ve yarın, Prof. Dr. Metin Balay'ın yazdığı ve yönettiği "İnadına Yaşamak" adlı oyunu sahneleyecek.

Müfit Kayacan, Mehmet Özgür ve Murat Ercanlı'nın rol aldığı oyunda, günlük hayatın koşuşturması içinde farkına varılmadan yaşanıp gidilen ancak sahnede karşımıza çıkınca akıllarımızda yer eden hikayelerde seyirci bazen gülüp bazen duygusallaşacak.

ABT sahnesi, 24 Aralıkta "Tersine Dünya" ve "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" adlı iki oyuna ev sahipliği yapacak.

Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan Orhan Kemal'in "Tersine Dünya" adlı eserin yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu, ışığı Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı "Tersine Dünya"da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi dille gözler önüne seriliyor. Oyun, saat 20.00'de başlayacak.

ABT sahnesinde, aynı gün, Özer Tunca'nın yazdığı ve yönettiği "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" oyunu da seyirciyle buluşacak.

Oyunda, üç hırsızın hırsızlık yapmak için girdikleri evde buldukları kuklalar, kostümler ve eşyalarla eğlenirken hayatlarında yaşadıkları değişiklikler konu ediliyor. Üç kafadarın birlik olmanın, işe yaramanın ve çalışarak kazanmanın erdemini öğrenmelerinin anlatıldığı oyun saat 14.00'te sahnelenecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement