Antalya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), ihtirasın ve elde etme duygusunun bir insana neler yaptırabileceğini en iyi anlatan eserlerden biri olan "Salome"yi, opera ve tiyatrodan sonra bale sahnesinde de izleyiciyle buluşturuyor.

02.02.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), ihtirasın ve elde etme duygusunun bir insana neler yaptırabileceğini en iyi anlatan eserlerden biri olan "Salome"yi, opera ve tiyatrodan sonra bale sahnesinde de izleyiciyle buluşturuyor.

ANTDOB'un geçen yıl dünya prömiyerini gerçekleştirdiği bale, 4 ve 7 Şubat'ta sahnelenecek. Oscar Wilde'ın metnini yazdığı ve Richard Strauss'un bestelediği

"Salome"yi, Uğur Seyrek sahneye koydu.

Librettosunu Işık Noyan'ın yazdığı eserde, dekor Çağda Çitkaya'ya, kostüm Sevtaç Demirer'e ait. Oldukça etkileyici bir hikayenin, dans ve müziğin çarpıcı birlikteliğiyle sahneye taşındığı eserde, Salome'yi Esra Taner, Herod'u Evren İskender, Yahya'yı Tolga Burçak, Herodias'ı Selin İnan canlandırıyor.

ANTDOB, Gaetano Donizetti'nin üç perdelik operası "Lucia Di Lammermoor"u, sahne önü ve sahne arkasında yaklaşık 200 kişilik bir ekiple bu akşam sanatseverlerle buluşturacak.

Lucia Di Lammermoor'un ana karakterleri olan Lucia'yı Aslı Ayan ve Nurdan Küçükekmekçi Aydın canlandıracak. Edgardo rolünde ise Grammy ödüllü dünyaca ünlü Türk tenor Bülent Bezdüz ve Antalya operasının solist sanatçılarından Göksay Yaran dönüşümlü olarak sahne alacak.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

-ABT-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda (ABT) bugün "Tersine Dünya" oyunu izleyiciyle buluşacak. Mustafa Gültekin tarafından sahneye uyarlanan Orhan Kemal'in "Tersine Dünya" adlı eserinin yönetmenliğini, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı yaptı. Oyunun müzikleri Tolga Cebi, koreografisi Binnaz Dorkip, dekoru Cenap Aydınoğlu, kostümleri Gizem Karasu, ışığı Özgür Dokuyucu'ya ait.

ABT oyuncularının tamamına yakınının yer aldığı eserde, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirdiği hayali bir dünya seyirciye sunuluyor. Erkeklerin evlerde oturup çocuk baktığı, çamaşır, bulaşıkla uğraştığı, kadınların ise bitirim olup serserilik yaptığı "Tersine Dünya"da toplumsal yapıdaki çarpıklıklar mizahi dille gözler önüne seriliyor.

ABT yarın, "İnadına Yaşamak" oyununa ev sahipliği yapacak. Prof. Dr. Metin Balay'ın yazdığı ve yönettiği oyunda, Müfit Kayacan, Mehmet Özgür ve Murat Ercanlı rol alıyor. Oyunda, günlük hayatın koşuşturması içinde farkına varılmadan yaşanıp gidilen, ancak sahnede karşımıza çıkınca akıllarımızda yer eden hikayelerde seyirci bazen gülüp bazen duygusallaşacak.

ABT sanatçıları 4 Şubat'ta usta yazar Turgut Özakman'ın yazdığı "Fehim Paşa Konağı" isimli oyunu sahneleyecek. Reji uygulamasını ve yönetmenliğini ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'ın yaptığı ve müzikleri İhsan Kılavuz'a ait oyunda, Padişah Abdülhamit saltanatının son yıllarında yaşanan bir aşk anlatılıyor.

ABT sahnesinde, aynı gün, Özer Tunca'nın yazdığı ve yönettiği "Üç Kafadar Hırsız Kuklacı Olursa" oyunu da seyirciyle buluşacak. Oyunda, üç kişinin hırsızlık yapmak için girdikleri evde buldukları kuklalar, kostümler ve eşyalarla eğlenirken hayatlarında yaşadıkları değişiklikler konu ediliyor.

-ADT-

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları bugün, yarın ve 4 Şubat'ta Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyunu sahneleyecek.

Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Uğur Sertel, Gökhan Tüzün ve Murat Bölük'ün rol aldığı oyunda, şehirdeki panayıra çalışmak için gitmek isteyen berber Şaban, bir eşek kiralar. Yolculuk sırasında aşırı sıcaktan bunalan Şaban, biraz dinlenmek için durur ve eşeğin gölgesine oturur. Eşek sahibi Mestan, "Ben sana eşeği kiraladım, gölgesini değil" diyerek gölge kirası ister.

Bunun üzerine iki taraf arasında çıkan tartışma, ülkenin eşekçiler ve gölgeciler olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlanan politik bir davaya dönüşür.

Ankara Devlet Tiyatrosu 8 Şubat'ta "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" oyununu Antalya'da sahneleyecek. Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin oyunlaştırıp yönettiği eserin dekoru Ceren Karahan'a, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu'nun rol aldığı oyun, çeşitli sosyal sınıflardan kadınların evliliklerinde ezilişlerinin öyküsü.

ADT oyuncuları 7 Şubat'ta "Pinokyo" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

-KBT-

Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği iki perdelik "Hacıyatmaz" oyunuyla yarın ve 4 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

KBT, Tülin Tümtürk Yılmaz'ın yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu

"Ağaç Ev"i de 4 Şubat'ta minik seyirciler için sahnelenecek.

Eserler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu 8 Şubat'ta Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde "Ah Bu Şarkılar" konseri verecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement