Antalya'da Kurum ve Kuruluşlar ile Değerlendirme Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kurum ve Kuruluşlar ile Değerlendirme Toplantıları

Antalya\'da Kurum ve Kuruluşlar ile Değerlendirme Toplantıları

BAKA, Antalya Defterdarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik il müdürleri ile bir araya geldi.

31.12.2013 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Defterdarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Şehircilik il müdürleri ile bir araya geldi. Toplantılarda; bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı çekilmesi, yatırımların bürokratik süreçlerinin hızlandırılması konularındaki çalışmalarıyla BAKA'nın faaliyetleri ve görevlerinin kurumların çalışmalarına büyük katkı sağladığı belirtildi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, bölgedeki kurum ve kuruluş toplantıları kapsamında Antalya Defterdarlığı, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görüşmeler gerçekleştirdi. Antalya'ya yeni atanan Defterdar Veli Tunçez'e hayırlı olsun dileğinde bulunan Genel Sekreter Engin, Antalya, Isparta ile Burdur'da faaliyet gösteren BAKA'nın son dönem çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmaların ele alındığı toplantıda Tuncay Engin, yatırımcılara yatırım yeri bulunması konusunda her zaman Defterdarlığın desteğine ihtiyaç duyacaklarını ve bu konuda beraber çalışmak istediklerini söyledi. Antalya Defterdarı Tunçez ise, Antalya'ya önemli katkılar sağlayan BAKA'ya çalışmaları için teşekkür ederek Kalkınma Ajansı ile bundan sonra birlikte çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

BAKA'nın Antalya kurum ziyaretleri kapsamında ikinci durağı Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü oldu. Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ile yapılan görüşmede, BAKA'nın 2014 yılı Mali Destek programı hakkında bilgi verildi. BAKA'nın 2014 Mali Destek Programı kapsamında bu yıl Tarıma Dayalı Sanayi başlığı altında Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumları olan Burdur ve Isparta'dan başvuru alınmayacağı, sadece Antalya'dan söz konusu projelerin kabul edileceği belirtildi. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bölgenin kalkınması ve ekonomik refaha ulaşması için iki kurum arasında ortak çalışmalar yürütülebileceğini, yatırımcılara ve üreticilere yardımcı olunması gerektiğini ve BAKA olarak bu yönde gerekli katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNE İLGİ

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı ile de değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çevresel değerlerin tüm dünya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Tuncay Engin, yatırım projelerinin koruma kullanma dengesi içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Engin, son dönemde özellikle BAKA'ya yenilenebilir enerji, güneş, rüzgar, biyogaz ve biyokütle alanında önemli yatırım projeleri geldiğini, bu projelerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadı ise, çevre yatırımlarında ÇED raporunun önemine değinerek, çevre konusunda yapmayı planladıkları projeleri hakkında bilgi verdi. Kadı, alternatif turizm konusunda çevreci bir projeyi BAKA'nın mali destek programından yararlanmak için hazırladıklarını belirterek projeyle ilgili bilgi verdi. İki kurum arasında işbirliğine yönelik çalışmalar devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya'da Kurum ve Kuruluşlar ile Değerlendirme Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement