Antalya'da Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yemek - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yemek

Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında şehit yakınlarına ve gazilere yemek verildi.

15.07.2017 02:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında şehit yakınlarına ve gazilere yemek verildi.

Akra Otel'de verilen yemeğe; Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 3'üncü Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kelleli, Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, İl Emniyet Müdürü Celalettin Uzunkaya, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, daire amirleri, davetliler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

'FETÖ İLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

15 Temmuz darbe girişiminden sahnelerin izletildiği sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Osman Artan dua okudu. Yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bizlere düşen, şehit ve gazileri unutmamak" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin şehit yakınlarının ve gazilerin emrinde olduğunu kaydeden Türel, FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceklerini de söyledi.

Tam 250 sivil silahsız insanı öldürmek kastıyla ateş eden katillerin halen pişmanlık duymadıklarını, af dilemediklerini belirten Menderes Türel, göğsünde İngilizce kahraman yazılı bir tişörtle mahkemeye giden FETÖ sanığını kastederek bu kişilerin milletle alay ettiğini söyledi. Bu mücadelenin siyasi bir dava olmadığını, milli bir mücadele olduğunu vurgulayan Menderes Türel, bu mücadeleyi millete borçlu olduklarını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Atay Uslu da vatan ve millet için kendilerini feda etmeye hazır olan şehit yakınlarını ve gazileri hürmetle selamladığını söyledi.

BU TOPRAKLAR 15 TEMMUZ'DA YAŞANANLARI DAHA ÖNCE GÖRMEDİ

Vali Münir Karaloğlu ise İstiklal Marşı'ndan dizelerle başladığı konuşmasında, Antalya'da, İstanbul ve Ankara'daki gibi olaylar yaşanmadığını söyledi. Türkiye'nin o gece, Antalya'nın hiç yaşamadığı çok farklı şeyler yaşandığına değinen Karaloğlu, "Al kanını feda eden tüm şehitlere rahmet diliyorum" dedi. Toprağı da bayrağı da kutsallaştıranın aziz şehitlerin kanı olduğunu kaydeden Münir Karaloğlu, 'Bu topraklarda çok büyük mücadeleler oldu. Bu topraklarda binlerce şehit verdik. Ama bu topraklar 15 Temmuz'da gördüğü ihaneti, hainliği hiç görmedi. Bu topraklarda biz ihtilaller yaşadık. 1980 ihtilalinde de kötü şeyler oldu. 28 Şubat'ı kaymakam olarak yaşadım. Ama 15 Temmuz başka bir şeydi. 15 Temmuz, bu milletin değerlerini, inançlarını kutsalını, kitabını, bizzat Allah'ı, Hazreti peygamberi kullanarak senelerce milletin sadakasıyla oluşmuş bir hain yapının, üniformalı teröristlerle milletin helikopterini, milletin kurşununu kullanarak ülkeyi işgale hazırlama hareketiydi. Bu, emperyalizmin bir tezahürüydü. Millet bunu fark etti" dedi.

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini anlatan Karaloğlu, şehitler arasında ayrımın da yapılamayacağını söyledi. Tüm şehitlerin birer işaret olduğunu anlatan Münir Karaloğlu, hepsine rahmet dilediklerini söyledi.

Antalya\'da Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yemek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Şehit Yakınlarına ve Gazilere Yemek - Son Dakika


Advertisement