Antalya'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri 'yemek' oldu - Son Dakika
Yaşam

Antalya'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri 'yemek' oldu

Antalya'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri 'yemek' oldu Yüzde 50 vaka artışının yaşandığı noktasında uyarı yapılan Antalya'da semt pazarındaki yoğunluğun kısmide olsa devam ettiği görüldü Pazarda maske takmayan yada hatalı takanların zabıtaya bahanesi;

27.11.2020 16:07  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri 'yemek' oldu

Yüzde 50 vaka artışının yaşandığı noktasında uyarı yapılan Antalya'da semt pazarındaki yoğunluğun kısmide olsa devam ettiği görüldü

Pazarda maske takmayan yada hatalı takanların zabıtaya bahanesi; su içmek, meyve sebze yada yemek yemek oldu

ANTALYA - Antalya'da semt pazarında, maskesini hatalı yada hiç takmayanların bahanesi, içecek içmek, yemek yada meyve yeme oldu. Uyarıların ardından herkesin maskesini taktığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde yeni tip Korona virüs(Covid-19) vakalarının yüzde 50 artış yaşandığı kentler arasında yer alan turizm kenti Antalya'da semt pazarlarındaki yoğunluk azda olsa devam ediyor. Konyaaltı ilçesi Altınkum Kapalı Semt Pazarı'nda, zabıta ekipleri hem pazarcı esnafını hem de alışverişe gelen vatandaşları hoparlörden kuralara uyulması noktasında uyarı yaptı. Pazara gelen vatandaşların ve esnafın büyük çoğunluğunun maskesini taktığı görüldü. Hatalı maske takanları ise zabıta ekipleri tezgah tezgah dolaşarak uyardı. Belirli tezgahların başında oluşan yoğunlukta sosyal mesafe noktasında uyarıldı. Kalabalığın içinde maskesini indirerek, yada takmayarak; su içen, sebze meyve yiyen, yemek yiyen, arkadaşına seslenen kişiler de zabıta ekiplerinden kurtulamadı. Maske takmama bahanelerini sıralayan vatandaşları zabıta uygun bir dille ikaz etti. Tekstil bölümünde oluşan vatandaş yoğunluğu da uyarılardan nasibini aldı.

"Üzüm yiyordum"

Maskesi hatalı takılı olan Halil İbrahim, "Üzüm meyve yiyordum onun için takmadım. Kısa süreli açıktı. Normalde hep maskemi takarım, meyve yediğim için çıkarmak zorunda kaldım." dedi

"Yaban mersini yiyordum"

Yaban mersini yerken maskesini çıkaran Kadir Kahraman," Dikkat ediyoruz, tadına baktım sadece. Yaban mersini attım ağzıma çiğnedim kapadım. Ama hemen yakalandım. Sıkıntı yoktur inşallah. Bundan sonra yeme içme de yapmayacağız tezgahta. Herkesi kuralara uymaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Çay içiyordum"

Çay içerken maskesini çıkaran Alaattin Akbulut, " Çay içtiğim için çıkardım. Yoksa maskem hep takılı. Lavaboya giderken bile takıyorum." İfadelerine yer verdi.

"Doydum zaten"

Yemek yerken maskesini çıkaran Mustafa Çetin, " Maskeyle nasıl yemek yiyeceğim. Yemeğimizi yedikten sonra maskemi takacağım. Doydum zaten hemen maskemi takıyorum."dedi.

Uyarının ardından maskesini takan Çetin, müşterilerine ve zabıtaya kolonya ikram etmeyi de ihmal etmedi.

Antalya\'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri \'yemek\' oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Antalya'da semt pazarında hatalı maske takanların bahaneleri 'yemek' oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü
    09:52 İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü

    Kağıthane'de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu.

  • Kağıthane'de Sigara İçerken Kilitlenen Genç Kız İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:52 Kağıthane'de Sigara İçerken Kilitlenen Genç Kız İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Kağıthane'de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu.

  • Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi
    09:47 Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi

    Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi. Aytaç Aytemur, Pertek Kalesinde gezinirken yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı cep telefonuyla kaydetti. Koca engerek yılanı daha sonra gözden kayboldu. Yılanın bir ısırığı insanı öldürebiliyor.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.


Advertisement