Antalya'da Şiir Konuşulacak - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Şiir Konuşulacak

Antalya\'da Şiir Konuşulacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi-Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 22 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda geçtiğimiz yılın ödüllü şairi Şükrü Erbaş'ın şiiri ele alınacak.
Antalya Kültür...

11.12.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi-Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 22 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda geçtiğimiz yılın ödüllü şairi Şükrü Erbaş'ın şiiri ele alınacak.

Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, sempozyuma ek olarak kentin çeşitli merkezlerinde paneller düzenleneceğini, sergiler açılacağını, Türkiye'nin önde gelen şair ve eleştirmenlerinin 20 - 22 Şubat 2014 tarihleri arasında Antalyalılarla buluşturulacağını bildirdi.Toplumcu şiirin özgün seslerinden biri kabul edilen Şükrü Erbaş, Kırmızı Kedi yayınları arasında çıkan Bağbozumu Şarkıları adlı eseriyle 17. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Şükrü Erbaş şiirinin ele alınacağı sempozyuma bildiri sunan şair ve yazarlar arasında şu isimler yer alıyor:

" Ahmet İnam, Ahmet Telli, Akif Kurtuluş, Asuman Susam, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Betül Dünder, Cevat Çapan, Didem Gülçin Erdem, Doğan Hızlan, Emel İrtem, Eren Aysan, Faris Kuseyri, Furkan Öztürk, Gonca Özmen, Hasan Ali Toptaş, Hasan Kıyafet, Haydar Ergülen, Hayri K. Yetik, Hicri İzgören, Hüseyin Atabaş, Hüseyin Ferhad, İsmail Mert Başat, Mahmut Temizyürek, Mehmet Yalçın, Mesut Varlık, Mustafa Bayram Mısır, Nihat Bayat, Sezai Sarıoğlu, Sinan Oruçoğlu, Şehmus Ay, Turhan Günay, Zeynep Altıok."

Sempozyum bildirilerinden oluşan "Şükrü Erbaş Şiiri" başlığı altında yayınlanacak 17'nci kitap Altın Portakal'ın yayın sponsorlarından Kırmızı Kedi yayınları arasında okurla buluşturulacak.

2014 YILININ ALTIN ŞAİRİ BELİRLENECEK

2014 yılının Altın Portakallı şairini belirleyecek seçici kurula Doğan Hızlan başkanlık edecek. Seçici kurulun diğer üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Şükrü Erbaş. 20 Şubat 2014 Perşembe günü Antalya Kültür Merkezi'nde bir araya gelecek seçici kurul, ilk basımı 2013 yılında yapılmış şiir kitapları arasından yapacağı değerlendirme sonunda 18. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görgülen eseri ve şairini belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, 22 Şubat 2014 Cumartesi günü gerçekleşecek sempozyum programı içinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın tarafından sunulacağı bildirildi.

ONUR KONUĞU İSMAİL MERT BAŞAT

Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu'nun bu yılki onur konuğunun İsmail Mert Başat olacağı belirtildi.

Türkiye'nin en önemli edebiyat ödülleri arasında yer alan Altın Portakal Şiir Ödülü'nün her yılın Şubat ya da Mart ayında Türk şiirinin nabzını tutmaya devam ettiği, 18 yıldır devam eden Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumlarına başlangıçtan bu yana 200'ün üzerinde şair, yazar, eleştirmen ve kültür-sanat insanı konuk olduğu ifade edildi. Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde 17 şaire ödül verildiği, 16 sempozyuma imza atıldığı, sempozyumlara sunulan bildirilerden oluşan 16 kitabın Altın Portakal yayınları arasında yayımlandığı ve ödüllü şairlerin şiirlerinin değerlendirildiği bu eserlerde 280 ayrı bildirinin yer aldığı kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'da Şiir Konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement