Antalya'da Toprak Kongresi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Toprak Kongresi

Tema Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Toplumsal Barışın Topraktan Geleceğini Belirterek, "Çünkü Toprak Olmazsa O Ülke Kalkınamaz, Vatandaşları Huzur İçinde Yaşayamaz. Ben Toplumsal Barışın Topraktan Geleceğine İnanıyorum" Dedi.

24.05.2008 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, toplumsal barışın topraktan geleceğini belirterek, "Çünkü toprak olmazsa o ülke kalkınamaz, vatandaşları huzur içinde yaşayamaz. Ben toplumsal barışın topraktan geleceğine inanıyorum" dedi.

Ilıca Belediyesi'nin katkıları, TEMA Manavgat İlçe Gönüllü Sorumluluğu'nun ev sahipliğinde Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca beldesi Kumköy Oleander Otel'de düzenlenen Toprak Kongresi'ne 60 il ve 40 ilçeden yaklaşık 250 TEMA gönüllüsü katıldı. Kongrenin açılış törenine, Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Kızılot belediye Başkanı Mustafa Keçer, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gürses, TEMA Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Baş, Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel Uraz ve çok sayıda turizmci katıldı.

Kongrenin açılış bölümünde konuşan Hayrettin Karaca, TEMA olarak hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçmadıklarını, ülke topraklarının korunması için doğru bildiklerini anlatmaya devam edeceklerini belirterek, "Bu ülkeye olan borcumuzu ödemek istiyorsak bu ülkenin topraklarına sahip çıkmalıyız. Havayı kirletirsin, temizleyebilirsin. Zordur ama temizlersin. Sular kirlenir, zordur ama temizlenir fakat giden toprak geri gelmez. Bir gram toprakta 600 milyon bakteri var. Bunlar yoksa ben, sen, biz yokuz.

Hayrettin de yok. Gene bir gram toprakta 400 bin mikro organizma var. Bana hayat verenlerin yaşam koşulları için şart olanlar, toprak gidiyor. Geri gelmemek üzere akıp gidiyor. 1 santimetre toprağın oluşması için coğrafi koşullara bağlı, iklim koşullarına bağlı olmak üzere 300-1000 arasında yıla ihtiyaç var. 20 santimetre topraktan ancak bir ürün alınabiliyor. O toprağın seni besleyecek hale gelmesi için 1000 çarpı 20, yani 20 bin yıla ihtiyaç var. Dünya genelinde yaşanmaya başlayan kıtlığın nedeni toprağın hoyratça kullanılmasından kaynaklanmaktadır. En verimli tarım alanlarına sanayi kurmaya devam ediliyor. Doğada bu kadar zor oluşabilen bir toprağı, önlenmesi mümkünken erozyonla kaybetmek çok acı. Bu bir ihanettir. Biz Türkler uğruna öldüğümüz bu toprakları sağ kalınca öldürüyoruz. Her yıl erozyonla o kadar çok toprak yok olup gidiyor ki. Giden toprakla beraber bizim geleceğimiz de yok olup gidiyor. Çünkü toprak olmazsa o ülke kalkınamaz, vatandaşları huzur içinde yaşayamaz. Ben toplumsal barışın topraktan geleceğine inanıyorum. Ekip biçecek toprağı olan, topraklarından istediği verimi alan halk ekonomik anlamda da beklentilerini karşılar ve daha mutlu, huzurlu olur. Bu yüzden topraklarımıza sahip çıkmalı ve onu verimli kılmalıyız" dedi.

Kongrenin açılış konuşmalarının ardından TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca tarafından TEMA'ya verdiği destek ve çevre konusundaki çalışmalarından dolayı Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal ve bölge oteller yöneticilerine teşekkür plaketi verildi.

Tarım alanlarının doğru ve verimli kullanılması için örnek çalışmalar ve amaç dışı kullanımların ele alınacağı kongrenin ilk gününde TEMA Temsilcilikleri kendi illerinden tarım topraklarının kullanımına ilişkin örnekleri sunacaklar. Kongrenin ikinci gününde ise TEMA İl Temsilcilikleri, yerelde gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin deneyimlerini paylaşacaklar. TEMA gönüllüleri ayrıca, kongrenin ikinci gününde Ilıca Parkı'nda düzenlenecek pikniğe katılacaklar.

(AK-AT-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Toprak Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.


Advertisement