Antalya'da turistlerin büyük çoğunluğu Kemer'i tercih etti - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'da turistlerin büyük çoğunluğu Kemer'i tercih etti

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da, Kemer ilçesinde otellerin yüzde 95'inin açıldığını, şehre gelen turistlerin yüzde 70'inin bu ilçede tatil yaptığını söyledi.

21.10.2020 21:11  Güncelleme: 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da, Kemer ilçesinde otellerin yüzde 95'inin açıldığını, şehre gelen turistlerin yüzde 70'inin bu ilçede tatil yaptığını söyledi.

Yorulmaz, bir otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde turizm sezonunun açılmasıyla bu dönemden turizmcilerin başarıyla çıktığını kaydetti.

Türkiye'ye gelen turistlerin memnun olarak ülkelerine dönmelerinin önemli olduğuna değinen Yorulmaz, salgın sürecinde özellikle sertifikasyon çerçevesinde otellerdeki uygulamalarda ciddi değişikliklere gidildiğini anlattı.

Yorulmaz, otellerde yeni dönemdeki yemek dağıtımıyla israfın önüne geçildiğine dikkati çekti.

Turizm açısından 2020'yi Kovid-19 nedeniyle "zor bir yıl" olarak nitelendiren Yorulmaz, 2021 için bu seneden daha umutlu olduklarını belirtti.

Yorulmaz, ilçede otellerin 5 Haziran itibarıyla açılmaya başlandığını hatırlatarak, "Kemer için ilk sezona açılan destinasyon diyebiliriz. İlçedeki otellerin yüzde 95'i açıldı. Antalya'ya gelen turistlerin yaklaşık yüzde 70'ini Kemer'de ağırladık." diye konuştu.

Antalya\'da turistlerin büyük çoğunluğu Kemer\'i tercih etti
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Antalya'da turistlerin büyük çoğunluğu Kemer'i tercih etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı
    10:21 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de en yüksek artış yağlı meyveler alt grubunda gerçekleşirken, koyun ve keçi ile işlenmemiş süt ve yapağılar alt gruplarında aylık artış en yüksek seviyede oldu.

  • Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi
    10:19 Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Denizli Çardak Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Denizli Çardak Havalimanı'nda toplam 40 bin 489 yolcuya hizmet verilirken, iç hat yolcu trafiği 32 bin 445, dış hat yolcu trafiği ise 8 bin 44 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 480, yük trafiği ise 399 ton oldu. Ocak - Mart döneminde ise havalimanında toplam 115 bin 919 yolcu, bin 369 uçak ve bin 122 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.


Advertisement