Antalya'da Türk Kültürü Konferansı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Türk Kültürü Konferansı

Antalya\'da Türk Kültürü Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Türk Ocağı Antalya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Olmasaydı Ne Olurdu?

12.01.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Türk Ocağı Antalya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Olmasaydı Ne Olurdu?' konferans dizisinin 3'üncüsü Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşti. Prof.Dr. Kemal Üçüncü'nün konuşmacı olarak katıldığı konferansta 'Tarihsel Süreçte Türk Kültürü' ele alındı. Konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EKSİK BİLGİLENİYORUZ

Prof. Dr. Kemal Üçüncü, kültür bilimlerinin tarihte geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ülkemizde bu mesele tam olarak anlaşılamamıştır. Teknik medeniyet özentisi içinde, kültür bilimleri ve teorik düşünmeye gerekli önem verilmemiştir. Popüler kültür mecralarında yanlış ve eksik bilgilendirmekten ziyade, yönlendirmeye dayalı bir sistem içerisindeyiz. Bunun içinde yanlış eksik bilgiler çoğaltılarak anlatıldığı zaman yanlış bilgilerden doğru bir kanaat edinmeye çalışıyoruz."

BEN BİN YILDIR TARİH SAHNESİNDEYİZ

Kemal Üçüncü, konuşmasında şunlara değindi: "İçinden geçtiğimiz süreçte insanlar ağırlıklı olarak sözlü kültür ortamları ve elektronik ortamdan bilgilendikleri için kitaba kapalı bir durumdalar. Böyle olunca da yeni bir medeniyet bilinci ortaya koymakta başarılı olamadık. Türk siyasi tarihinde Türk devletleri teorik yapısını adalet ve hukuk düşüncesiyle çok güzel bir şekilde yapmıştır. Bu açıklamayı yapamadığımız sürece sıkıntıya girmişizdir. Türkler beş bin yıldır tarih sahnesinde yerini almış ve almaya da devam edecektir."

Prof. Dr. Kemal Üçüncü, konferansın sonunda izleyenlerinde sorularını cevaplandırdı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Türk Kültürü Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement