Antalya'da Üç Otel ve Bir Hastaneye "Beyaz Bayrak" Ödülü - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Üç Otel ve Bir Hastaneye "Beyaz Bayrak" Ödülü

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi.

23.12.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı", müdürlük konferans salonunda yapıldı.

Toplantıda, Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun 2015 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, gıda denetim sayısında geçen yıla göre yüzde 25 artış kaydedildiğini söyledi.

Bu yıl 27 bin gıda denetimi yapıldığını ve 501 idari para cezası düzenlendiğini anlatan Dallı, denetimler çerçevesinde 2 bin 377 konaklama tesisinin denetlendiğini ve 56'sına idari para cezası verildiğini bildirdi. Dallı, yabancı konukların şikayetleri için 174 hattında iki yabancı dil bilen personel istihdamı sağlandığını vurguladı.

Alkolle hem sahte hem de kaçak içki faaliyetleriyle ilgili güvenlik güçleriyle denetimler yaptıklarını ifade eden Dallı, bu yıl 4 bin 278 alkollü içki denetimi gerçekleştirildiğini söyledi. Dallı, bu yıl yürütülen sıkı denetimler neticesinde alkollü içkilerde kaçak ürünle karşılaşmadıklarını da dile getirdi.

Okul kantinleri konusunda çok hassas olduklarını kaydeden Dallı, Okul Kantinleri Hijyen Yönetmeliği çerçevesinde bin 192 denetim yapıldığını ve 45 okul kantinine idari para cezası verildiğini bildirdi.

Pestisitle ilgili hasat öncesi ve sonrası piyasa denetim mekanizması bulunduğunu anlatan Dallı, hasat öncesi bin 126, ihracat ve hasat sonrasında da 5 bin 96 numuneyi incelediklerini ve 222 idari para cezası uygulandığını söyledi.

"Beyaz Bayrak müracaatında azalma var"

Toplantıda konuşan Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu da 2015 yılında Beyaz Bayrak müracaatında azalma bulunduğunu, bunun Antalya için iyi bir konu olmadığını söyledi.

Beyaz Bayrak'ı çok önemsediklerini ifade eden Cevheroğlu, şöyle konuştu:

"Sizlerin de önemsemesini özellikle istirham ediyorum. Beyaz Bayrak bir marka, bir kalite sembolüdür. Bu anlamda Antalya'da bu müesseselerin sayısının artması lazım. Yemek yediğiniz yerde, dondurma aldığınız dondurmacıda, pasta yediğiniz pastanede ve alışverişinizde mutlaka bakın. Beyaz Bayrak resmi bir belgedir. Kişiye herhangi bir bedeli yoktur. Biz kimseye 'Kamu adına sana Beyaz Bayrak verelim, seni hijyen ilan edelim' diyemeyiz. Kurumların bize başvurması lazım. Eskiden işletmelerde 'Müşteri velinimetimizdir' yazardı. Bunları yönlendirecek müşterilerdir. Antalya'da Beyaz Bayrak'ın daha yaygın olması ve daha istenir hale gelmesi lazım. Beyaz Bayrak gördüğünüz yerlere güvenin. Ben kendi adıma güveniyorum, oralardan alışveriş yapıyorum."

Oteller ile hastaneye "Beyaz Bayrak"

Toplantının ardından düzenlenen törende Mardan Palace, Side Sungate Otel, Mary Palace Resort&SPA ve Özel Dünya Göz Hastanesine "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi.

İşletme yetkililerine "Beyaz Bayrak"larını veren Vali Yardımcısı Cevheroğlu, "Bu bayrak verilmiş bir hak değil, hep beyaz kalsın" dedi.

Beyaz Bayrak nedir?

Antalya Valiliğinin onayı ile 6 Ocak 2006 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuş Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği ödülü ile teknik, hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan gıda iş yerlerini valilik adına belgelendirerek ödüllendirmek, bu işletmeleri halka duyurmak ve diğer iş yerlerini daha iyi koşulları sağlamaya teşvik etmek amaçlanıyor.

Antalya'da faaliyet gösteren restoran, kafe, otel, pastane, yemekhane gibi toplu tüketim yerleri ödül kapsamında bulunuyor, gıda üretim ve satış yerleri kapsam dışında tutuluyor.

Antalya'da toplam 57 "Beyaz Bayrak" sahipli işletme bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Üç Otel ve Bir Hastaneye 'Beyaz Bayrak' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement