Antalya'daki "çardaklı tatil" için düzenleme yapılacak - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki "çardaklı tatil" için düzenleme yapılacak

Antalya\'daki "çardaklı tatil" için düzenleme yapılacak

Antalya'nın çardaklar kurulan Kumköy sahilinde doğal hayatın etkilenmesinin önüne geçilmesi için Aksu Belediyesi çalışma gerçekleştirecek.

04.01.2022 11:47  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın çardaklar kurulan Kumköy sahilinde doğal hayatın etkilenmesinin önüne geçilmesi için Aksu Belediyesi çalışma gerçekleştirecek.

Aksu ilçesinde mahalle sakinlerinin yaz aylarında tatil için kumsala kurdukları çardakların sayısının artması, doğal hayatın dengesini bozmaya başladı. Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde mahalle sakinlerinin dışında farklı illerden gelenlerin de bölgede çadır ve çardak kurması, başta caretta carettalar olmak üzere doğal yaşamı tehdit eder hale geldi.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AA muhabirine, çardaklarla ilgili ciddi sıkıntılar oluşmaya başladığını söyledi.

Yöre sakinlerinin yıllardır o bölgede çardak kurarak tatil yaptığını anlatan Şahin, "Bu yıl sahildeki görüntü alışılmışın dışına çıktı. Sadece bölge halkı değil, farklı yerlerden gelenler de oldu. Bu da sorunları artırdı. Belediye imkanlarıyla kontrol altına alınabilmesi için neler yapılması gerekiyor, onları değerlendiriyoruz. Bölgeyle ilgili mutlaka bir çalışma yapılacak." diye konuştu.

Şahin, belediye yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını, en kısa zamanda bir çözüme ulaşacaklarını kaydetti.

"Sahilde yaklaşık 150 caretta yuva yaptı"

Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Ali Fuat Canbolat, bölgede yıllardan bu yana çardakların bulunduğunu ifade etti.

Yörede yaşayanların caretta carettalara karşı duyarlı ve dikkatli olduğunu belirten Canbolat, "Ancak bölgede çardak sayısı her geçen gün arttı. Kumköy'den Beşgöz adı verilen bölgenin doğusuna kadar bu çardaklar geldi. Carettaların yuvalamalarının en yoğun olduğu temmuz ve ağustos aylarında bu çardaklarda yaşam başlıyor. Ancak çardakların inşaatı ve tadilatı ise haziran ayında yapılıyor. Bunlar yapılırken kumsalın yapısına ciddi zararlar veriliyor. Traktörlerle kumluk bölgeye giriliyor. Kirlilik çok fazla oluyor." diye konuştu.

"Çardakların hepsini kaldırın." demenin çözüm olmadığını vurgulayan Canbolat, "İlgili belediye ve bakanlıkların burayla ilgili çözüm üretmesi gerekiyor. Geçen yıl 1,2 kilometrelik o sahilde yaklaşık 150 caretta yuva yaptı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki 'çardaklı tatil' için düzenleme yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.


Advertisement