Antalya'daki Sobacılar Çarşısı'nın Esnafa Devredilmesi - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Sobacılar Çarşısı'nın Esnafa Devredilmesi

Antalya'da, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin kapatılacağı ya da isminin kaldırılacağı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğu bildirildi.

21.09.2016 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin kapatılacağı ya da isminin kaldırılacağı yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğu bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile dün Sobacılar Çarşısı'na yönelik işbirliği protokolünün imzalandığı törendeki açıklamaların, çarşı içindeki Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin kapatılacağı yönünde haberlere vesile olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamalar dikkatle okunduğunda bu haberlerin gerçeği yansıtmadığının anlaşılacağının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesinin esnafın bir sosyal buluşma noktası ve ahilik geleneğiyle kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması amacıyla yaptığı işbirliği kapsamında bu alanın tasarrufu AESOB'a geçmiştir. AESOB'un bu alanda Ahi Evran Esnaf Müzesi kurmak istemesi halinde, Büyükşehir Belediyesince Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin, ailesinin talebi halinde kendi mülklerine taşınması ya da böyle bir imkan olmaması halinde Büyükşehir Belediyesine ait başka bir mekanda her türlü imkanın sunulmasının sağlanacağı bildirilmiştir. Dolayısıyla Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin kapatılacağı ya da isminin kaldırılacağı yönündeki haberler tamamen asılsızdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Sobacılar Çarşısı'nın Esnafa Devredilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement