Antalya'daki Zincirli Eylem - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Zincirli Eylem

Antalya'da Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) terör örgütü DAEŞ karşıtı bir eyleminde kendisini trafik ışıklarına zincirleyen ve sonrasında gözaltına alınan 18 yaşındaki C.Ç, haksız gözaltına alındığı iddiasıyla açtığı tazminat davasını kazandı.

22.07.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) terör örgütü DAEŞ karşıtı bir eyleminde kendisini trafik ışıklarına zincirleyen ve sonrasında gözaltına alınan 18 yaşındaki C.Ç, haksız gözaltına alındığı iddiasıyla açtığı tazminat davasını kazandı.

AA muhabirinin C.Ç'nin avukatı Hakan Evcin'den aldığı bilgiye göre, Antalya'da geçen yıl 2 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bir eylemde kendilerini trafik ışıklarına zincirleyen C.Ç. ve 8 arkadaşı, polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın gerçekleştiği tarihte 17 yaşında olan C.Ç. hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkezi tarafından soruşturma açıldı.

Savcılığın soruşturmayı tamamlayarak takipsizlik kararı vermesinin ardından C.Ç, avukatı aracılığıyla Maliye Hazinesi'ne "şiddet uygulandığı, sağ ve sol dizinden yaralandığı" ve "savcılık kararıyla da yakalamanın haksız yakalamaya dönüştüğü" iddialarıyla bin lira maddi, 10 bin lira manevi olmak üzere toplam 11 bin liralık tazminat davası açtı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, haksız gözaltı işlemi yapıldığı gerekçesiyle 100 lirası maddi, 100 lirası da manevi olmak üzere Maliye Hazinesi'nin 200 lira tazminat ödemesi kararlaştırıldı. Mahkeme, davanın avukatlık giderleri olan 3 bin liranın da Hazine tarafından ödenmesine hükmetti.

Öte yandan, Antalya Barosuna kayıtlı avukatlardan Hakan Evcin, müvekkilinin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısından hafif yaralı kurtulduğunu ve halen Suruç'ta olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Zincirli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement