Antalya'dan, Almanya'ya 'Soykırım' Tepkisi - Son Dakika
Politika

Antalya'dan, Almanya'ya 'Soykırım' Tepkisi

Antalya\'dan, Almanya\'ya \'Soykırım\' Tepkisi

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasını, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

05.06.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasını, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, 1915 olaylarının Ermeni soykırımı olarak tanınmasını içeren yasa tasarısının Alman Federal Meclisinde 2 Haziran 2016 tarihinde oy çokluğu ile kabul edildiğini aktardı.

Bu kararla Alman Meclisinin, Türk-Alman dostluğuna büyük darbe vurduğunu öne süren Gültekin, "Almanya onayladığı tasarı ile hem uluslar arası hukuku hem de kendi hukukunu çiğnemiştir. Federal Alman Meclisinden kabul edilen kararla, Türkiye'nin 1915 yılında Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara soykırım yaparak, 20. yüzyıldaki diğer soykırımlarında yolunu açtığı belirtilmektedir. Öyle anlaşılıyor ki Alman Meclisi, Almanya'nın İkinci Dünya Savaşında Yahudilere ve diğer bazı azınlıklara yaptığı soykırıma ortak aramaktadır. 'Ben soykırım yaptım ama başta Türkler olmak üzere herkes yaptı' demeye getiriyor. Bunlar nafile çabalardır. Türkler, Birinci Dünya Savaşında emperyalist güçlere karşı ülkesini savundu" diye konuştu.

Hiç kimsenin Türkiye'nin vatan savunmasını soykırım olarak niteleyemeyeceğini vurgulayan Gültekin, "Türkiye, Alman Meclisi'nin küstahlığına boyun eğmeyecektir. Vatan Partisi, kararın düzeltilmesi için Alman Meclisine başvuru yaptı. Almanya Anayasa Mahkemesine gerekli başvurular yapılacak, sonuç alınamaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bir kez daha gidilecektir" dedi.

"Alman Meclisinin Hukuksuz Kararını Tanımıyoruz" pankartı açan partililer, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Antalya'dan, Almanya'ya 'Soykırım' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement