Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesince projelendirilen Altınova Kültür Merkezi ve Cemevinin temeli törenle atıldı.

15.08.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesince projelendirilen Altınova Kültür Merkezi ve Cemevinin temeli törenle atıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kepez ilçesi Orta Mahalle'de yapılacak Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi'nin yapımına düzenlenen temel atma töreniyle başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, Altınova'ya hem kültür merkezi hem cemevi kazandırmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Cemevi inşaatında biraz geciktik çünkü imar planı içerisinde yapılabilir bir alan bulmak kolay olmadı. Sağ olsun Kepez Belediye Başkanımızın benzeri bir projesi vardı. El ele verdik. Birlikten güç doğar dedik. Buradaki imarla ilgili mülkiyetlerden kaynaklanan sorunları çözmek ve bugüne gelmek biraz zaman aldı. Şimdi temelini atıyoruz."

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e Alevi toplumunun ihtiyacı olan, ananelerini yaşatabileceği bir alanı yarattığı için teşekkür etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Mali Sekreteri Ali Aktaş ise Alanya ve Döşemealtı için de cemevi yapılmasını talep ettiklerini dile getirerek, "Buradaki muhteşem bir cemevi. İnşallah aynısını oralarda da yaparlar." dedi.

Törene, Erzincan Alevi Dedesi Zeynel Demir de katıldı.

Kurban kesim yerleri belirlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için kurban kesim yerlerini belirledi.

Buna göre, Kömürcüler Mahallesinde bulunan Hayvan Pazarı ile Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı'nda, Bayramın birinci ve ikinci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek.

Kesim noktalarında zabıta ve güvenlik görevlileri hazır bulunacak. Sıra numarasına göre yapılacak kesimde, hijyen kesim için gerekli önlemler alındı. Kesim sonrasındaki kurban atıkları için ayrıca atık toplama ekibi oluşturuldu.

Bu arada kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için bayram dönemi boyunca görev yapacak hayvan yakalama timi oluşturuldu.

Sinekle mücadele

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, sinekle mücadele amacıyla ahır, ağıl, kümes, çöp konteynerleri gibi sineklerin yoğun olarak bulunduğu ve ürediği alanlarda düzenli olarak ilaçlama yaptığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Antalya sınırları içerisinde, çöp konteynerleri, kırsal bölgelerde hayvan bakım yerleri, hayvan satış ve kesim yapılan alanlar sürekli olarak ilaçlanıyor.

Karasinekle mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğini belirten açıklamada, çöplerin açığa atılmaması, poşetlerde veya kapalı bidonlarda saklanması, gübreliklerin üzerinin kapatılması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım yerlerinin temiz tutulması gibi konulara dikkat edilmesi istendi.

Kırcami planlarına itirazlar onaylandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeninin Kırcami planlarındaki 7 mahallenin parselasyonuna ilişkin yapılan itirazları onayladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesindeki 7 mahalleyi kapsayan parselasyon dosyasına yapılan itirazları 15 Ağustos Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni de gönderilen dosyayı aynı gün değerlendirerek itirazları onayladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı değerlendirmede, Kırcami sorununun çözümüne yönelik koordineli çalışarak vatandaşların beklentilerini kapsayan imar uygulamalarının hayata geçecek olmasından son derece memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement