Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Kısa Kısa

Kadın girişimcilik, üretim ve işletme kooperatifleri, 1-5 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek Kadın Kooperatifleri Festivali'nde buluşacak.

26.08.2018 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın girişimcilik, üretim ve işletme kooperatifleri, 1-5 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek Kadın Kooperatifleri Festivali'nde buluşacak.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festivale Türkiye'nin her bölgesinden 40'a yakın kadın kooperatifinin katılması bekleniyor.

Festivalde, kadın kooperatiflerinin kapasite artırımı, eğitimi ve finans destekleri üzerine çalıştaylar düzenlenecek.

Pehlivanlar er meydanına çıkacak

Yağlı güreş sezonunun son er meydanı Muratpaşa'da kurulacak. Pehlivanlar, 4. Geleneksel Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşleri için 14 Ekim 2018'de kol bağlayacak.

4. Geleneksel Muratpaşa Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 48 baş, 57 başaltı ve 56 büyükorta pehlivanı er meydanına çıkacak.

Muratpaşa'dan eğitime destek

Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan okullara bakım onarımı için destek veriyor.

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda yürüttüğü çalışmalara hız vererek, 28 okulda, çatı izolasyon, duvar, sınıf boyama, elektrik-su tesisatı, kapı iyileştirme, demir doğrama, spor aletleri ve kale direği-basket potası montajı, spor odası düzenleme ve oyun sahaları çizimi gibi çalışmalar yapıyor.

Öte yandan, Muratpaşa Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliği ve çocuklarla, gençlerin sosyal gelişimine destek olmak için Zeytinköy, Ermenek ve Memurevleri eğitim bilgi merkezlerine kayıtlar eylül ayı içinde başlayacak.

Merkezlerde, öğrencilere, Türkçe, fen bilgisi, sosyal bilgiler, matematik ve İngilizce ders desteği ile kişisel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla, gitar, tiyatro, bilgisayar kodlama, satranç, halk oyunları, sportif aktiviteleri ve zeka oyunları gibi özel dersler verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement