Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya\'dan Kısa Kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki'nin Güçlüköy Mahallesi'ne köy konağı inşa ediyor.

04.07.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki'nin Güçlüköy Mahallesi'ne köy konağı inşa ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akseki'nin yıllardır bekleyen içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunlarını çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, ilçenin sosyal ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Geçtiğimiz yıl Değirmenlik Mahallesi'ne yapılan köy konağının ardından Güçlüköy Mahallesi'ne de köy konağı inşa ediliyor.

Mahallelinin düğünlerinde, cenazelerinde, toplantılarında hizmet verecek, içerisinde mutfağı ve muhtarlık ofisi de bulunan köy konağı, mahallelinin ortak evi olacak.

Toplam 813 bin liralık bir yatırımla Güçlüköy Mahallesi'ne kazandırılacak olan tesisin inşaatına başlandı.

Tamamlandığında mahalle halkının büyük bir eksikliğini de giderecek olan muhtarlık hizmet binası ve köy konağı, Güçköylülerin yeni buluşma noktası olacak.

ASAT'ın yağmur suyu seferberliği sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, 6 milyon liralık yatırımla Muratpaşa ilçesi Meydan Kavağı, Çaybaşı ve Demircikara mahallelerinin yağmur suyu sorununu çözüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya genelinde 104 milyon liralık yağmur suyu drenaj çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde Başkan Menderes Türel'in ilk döneminde kazandırdığı 80 kilometrelik yağmur suyu ana hattına, 50 kilometre daha ekliyor.

ASAT, bu kapsamda şiddetli yağışlar sonrası sıkıntı yaşanan Muratpaşa ilçesine bağlı Meydan Kavağı, Çaybaşı ve Demircikara mahallelerinde yağmur suyu drenaj çalışması yapıyor.

ASAT, proje kapsamında 700 metre, kapalı betonarme kutu menfez olmak üzere toplam 6 bin metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı imalatı yapıyor.

Yaklaşık yüzde 40'ı tamamlanan imalat çalışmalarının yıl sonu gelmeden bitmesi planlanıyor. 6 milyon yatırım bedelli proje tamamlandığında şiddetli yağışlardan sonra yaşanan göl manzaraları tarih olacak.

Kepez Belediye meclisi toplantısı

Kepez Belediye meclisi, temmuz ayı toplantısında 32 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında toplanan meclis, kamu kurumlarının ve kamu yararına çalışan derneklerin taleplerini de görüştü.

Meclis toplantısında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Antalya Şubesi'nin, Fabrikalar Mahallesi'ndeki Kır Çiçeği Parkı içerisindeki sosyal tesisi ve idari binayı tahsis etme talebini karşıladı.

Meclis, oy çokluğu ile sosyal tesis ve idari binayı 10 yıllığına Türkiye Yeşilay Cemiyeti Antalya Şubesi'ne tahsis etti.

İmar planında okul alanı olan Ahatlı Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik taşınmaz da sosyal bilimler lisesi yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi. Tahsis kararı da oy birliğiyle meclisten geçti.

Yeni Emek Mahallesi'nde ise imar planında cami yeri olarak ayrılan parseldeki bin 665 metrekare taşınmazı da Kur'an kursu ve cami lojmanı yapımı için Kepez ilçe Müftülüğü'ne tahsis etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tütüncü, kamu kurumları ve kamu yararına çalışan derneklere katkıda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement