Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık'ta Yoğun - Son Dakika
Güncel

Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık'ta Yoğun

Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık ayında oldukça yoğun bir repertuvar ile perdelerini açacak.

30.11.2011 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Değerli Sanatseverler

Opera, konser, bale, çocuk oyunu olmak üzere 18 farklı temsil ile izleyici karşısına çıkacak olan Antalya Operası, Mevlana Çağrı adlı eserin de prömiyerini gerçekleştirecek.

"Batı Yakası Hikayesi "

Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde Aralık ayında da Broadway'in ünlü müzikali Batı Yakası Hikâyesi rüzgarı esecek. Leonard Bernstein'ın bestelediği bu eğlenceli müzikal, dans ve müzikleriyle sahnelendiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisini çekiyor. İki aile arasındaki çatışmayı ve muhteşem bir aşk öyküsünü konu alan eser, sahne önü ve sahne arkasında 168 kişilik dev bir kadroya sahip. Eser 1 Aralık Perşembe ve 3 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnede olacak.

"Figaro'nun Düğünü"

Mozart'ın en ünlü operaları arasında yer alan ve gösterildiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisini çeken Figaro'nun Düğünü, ANTDOB sahnesinde 2 perde olarak Rus Rejisör Alexander Titel tarafından sahneye konuluyor. İspanya'da Almaviva Kontu'nun sarayında geçen komik hikâyeleri konu alan eser, kadın erkek ilişkilerine de çarpıcı bir vurgu yapıyor. Eser 6 Aralık Salı günü ve 8 Aralık Perşembe günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin karşısında olacak.

"Mevlana Çağrı" Prömiyer

Aralık ayında ANTDOB sahnesinde Mevlana Çağrı adlı modern dans gösterisinin de prömiyeri gerçekleşecek. Mehmet Balkan'ın koreografisi ve Can Atilla'nın müzikleriyle bale sahnesine taşınan eserin prömiyeri 17 Aralık Cumartesi saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Eser prömiyerin ardından 20 Aralık Salı günüde sahnede olacak.

Yasak aşk sahnede "Anna Karenina Balesi "

Çaykovski'nin müziği ile sahneye taşınan Anna Karenina balesi, 24 -27-29 Aralık tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak. Eserde Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina'nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınasını anlatıyor.

Aşk-ı Memnu

Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri Aşk-ı Memnu Aralık ayında sahnede olacak opera eserleri arasında. Selman Ada'nın bestelediği eseri sahneye koyan isim ise Murat Göksu. Eser 22 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi 'nde sahnelenecek.

"Korno Gecesi "

Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde Aralık ayında gerçekleşecek ilk konser "Korno Gecesi " konseri... Eski Mısır ve Eski Roma'nın çalgısı olarak bilinen bu üflemeli çalgı, nefes ve müziğin kusursuz ahengiyle sanatseverleri şaşırtacak. Gecede çağdaş korno eserlerinden oluşan özel bir repertuvar sunulacak. Konser 7 Aralık Çarşamba gecesi saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

" Carmina Burana"

Carmina Burana, Carl Orff'un Trionfi (Zaferler) üçlemesinin ilk eseridir ve oldukça ilginç Latince metinlere dayanır. İlk bölüm doğa ve aşkı dile getirir. İkinci bölüm meyhanede geçer. Üçüncü bölümün teması yine sevgidir. İzleyicinin merakla beklediği Carmina Burana konseri 10 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

"Tango Büyüsü"

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Aralık ayında "Tango Büyüsü " konseri ile sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Arjantinli efsane bandaneon sanatçısı ve Tango Nuevo'nun kurucusu olan Astor Piazzola'nın eserlerinin çalınacağı gecede izleyici müzik ve dansın büyülü dünyası ile buluşacak. Konser 19 Aralık Pazartesi gecesi saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Operet ve Müzikal Akşamı

Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde gerçekleşecek Operet ve Müzikal akşamında ünlü müzikal ve operetlerden sürpriz eserler yer alıyor. My Fair Lady, West Side Story, Şen Dul ve Çardaş Prensesi bunlardan sadece birkaçı… Konser 26 Aralık Pazartesi gecesi saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yeni Yıl Konseri

Yeni yılın hemen öncesinde düzenlenecek olan Yeni Yıl Konserinde, sanatçılar ve izleyiciler yine bir araya geliyor. Yeni yılın enerjisini hissettirecek güçlü bir repertuvarın sunulacağı bu gecenin özel bir anlamı da var. Konserden elde edilecek gelir, Türk Kızılay'ına bağışlanacak ve yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaşması sağlanacak. Herkes için yeni bir sene, yeni bir başlangıç… Konser 30 Aralık Çarşamba gecesi saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Çocuk oyunları da sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'nin yeni çocuk oyunu müzikli "Haydi Çocuklar Operaya " 7 -26 Aralık tarihlerinde saat 14:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnede olacak.Muppet Show'dan Carmen'e kadar birçok eserden parçalar sunulan program hem eğitici , hem de eğlenceli bir içerikle hazırlandı. Bir başka müzikli çocuk oyunu olan Bremen Mızıkacıları ise 5 Aralık 'ta saat 14.00'da sahnede olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Devlet Opera ve Balesi Aralık'ta Yoğun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement