Antalya Devlet Opera ve Balesi Perdelerini Açıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesi Perdelerini Açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi Perdelerini Açıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi 2011-2012 sanat sezonunda perdelerini yine iddialı eserlerle açacak.

19.09.2011 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz döneminde turne çalışmalarına ağırlık veren ANTDOB'un , Ekim 2011 'de perdelerini açacağı yeni sezonun repertuvarı ise belli oldu. ANTDOB bu yıl 4 yeni opera ve 4 yeni bale eserinin de prömiyerini gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sanat sezonunda oldukça aktif bir program sürdüren ANTDOB , yeni sezonda da prömiyer eserlerinin yanı sıra West Side Story , Türküyem, Anna Karenina, Aşk-ı Memnu, Güldestan ve Bremen Mızıkacıları eserlerini yine sahneleyecek. Bu sanat sezonunda ANTDOB; opera, bale, konser ve çocuk oyunlarından oluşan 39 farklı eser ve toplamda 110 temsil ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Notre Dame 'ın Kamburu Antalya'da….

Geçtiğimiz sanat sezonunda seyirci sayısını önemli ölçüde arttıran ve birçok eseri kapalı gişe oynayan Antalya Devlet Opera ve Balesi , yeni sanat sezonundaki repertuvarını da açıkladı. Sezonun en dikkat çekici yeni prodüksiyonlarından biri Notre Dame 'ın Kamburu…. Tüm dünyanın büyük ilgi ile izlediği bale eseri , yeni sezonda Antalyalı sanatseverlerin karşısında olacak. Satılmış Nişanlı ( B. Smetana) , Lucia Di Lammermoor ( G. Donizetti) , Figaro'nun Düğünü ( W. A. Mozart ), Medea ( L. Cherubini ) ise sezonun yeni opera eserleri … Balede ise; Notre Dame'ın Kamburu'nun yanı sıra Salome ( R. Strauss) , Bir Yaz Gecesi Rüyası ( F. Mendelshon ), Mevlana Çağrı ( Can Atilla ) izleyicilerle ilk kez buluşacak. Kahraman Türk Kadınları ( Sabri Tuluğ Tırpan), Şehitler Oratoryosu ( Hasan Niyazi Tura) , Tango Büyüsü ve Carmina Burana sezonun dikkat çekici konserleri arasında yer alıyor.

'Haydi Çocuklar Operaya ' başlıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde bu sanat sezonunda çocuklar içinde hoş sürprizler var.

'Haydi Çocuklar Operaya ' sezonun en dikkat çekici çocuk eseri. Sezon boyunca 17 temsille çocuklarla buluşacak olan eser çocuklar için eğitici bir özelliği de sahip. 5 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan bu programda; çocuklar operaya geldiklerinde o dönemde sahnelenecek olan eserin dekorunu görme ve opera hakkında bilgi alma şansına sahip olacaklar. Ardından onlar için hazırlanan renkli şovu izleyecekler. Hem eğitici hem de eğlenceli olan bu eser , çocuklardaki opera bilincini geliştirmeyi hedefliyor. Dikkat çeken bir diğer yeni eser ise 'Kuklacı' … Kuklacı çocuk müzikali ve Haydi Çocuklar operaya bu sanat sezonunda çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Devlet Opera ve Balesi Perdelerini Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement