Antalya'da ürettiği 'doktor balıkları' ihraç etmeye başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da ürettiği 'doktor balıkları' ihraç etmeye başladı

ANTALYA'da girişimci Mehmet Akbaş; sedef, egzama ve birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan doktor balıklar 'Garra Rufa'nın ihracatına başladıklarını söyledi.

12.04.2021 13:20  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da girişimci Mehmet Akbaş; sedef, egzama ve birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılan doktor balıklar 'Garra Rufa'nın ihracatına başladıklarını söyledi.  Bu balıkların  sağlık turizmine de katkı sağladığını aktaran Akbaş, " Antalya'da belirli turistik alanlarda kullanılıyor. Ülkemize hem turist çekiyoruz hem de ülkemizdeki bir ürünü ihraç ediyoruz" dedi.

Girişimci Mehmet Akbaş, 'doktor balıklar' olarak bilinen Garra Rufa balıklarını, 3 yıldır Antalya'daki tesislerinde ürettiklerini anlattı. Tesiste ilk olarak balıkları kuluçkada yumurtlatarak üremelerini sağladıklarını ve boyutlarına göre çeşitli havuzlara koyduklarını belirten Akbaş, 3-4 cm boyuna gelen balıkları insanlarla buluşturduklarını söyledi. 3 yılın sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay alarak 300 bin kapasiteli 'doktor balık' üretimine ulaştıklarını aktaran Akbaş, Türkiye'nin her bir köşesindeki güzellik merkezi, otel ve SPA gibi işletmelere doktor balık üretimi yaptıklarını söyledi.

Kısa süre önce Gana'ya ihracata başladıklarını belirten Mehmet Akbaş, ilerleyen dönemde Lübnan, Nijerya ve Arnavutluk'a bu  balıkları ihraç edeceklerini,  2 milyon doktor balık üretim kapasitesine geçmeyi hedeflediklerini, tüm dünyaya bu balıkları tanıtmak istediklerini anlattı.MASAJ ETKİSİ YARATIYORDoktor balıkların anavatanının Sivas olduğunu anlatan Mehmet Akbaş, bunların sedef, egzama, ölü deri gibi birçok cilt hastalığın tedavisinde iyi geldiğini söyledi. Doktor balıkların salgıladığı 'dithranol' enzimi vasıtasıyla ölü derileri vücuttan attığını aktaran Akbaş, balıkları üretip gelişmesi için yaklaşık 3 sene beklediklerini belirterek,  "Doktor balıklar sedef hastalığına yüzde 30 iyi geliyor. Ayaktaki bazı akupunktur noktalarına değerek masaj etkisi veriyor. 10 dakikalık masajla insanlar rahatlıyor. Biz bunu hem sağlık hem de eğlence amaçlı kullanıyoruz. Antalya'da belirli turistik alanlarda kullanılıyor" dedi.SAĞLIK TURİZMİNE KATKI

Doktor balıkların sağlık turizmine katkı sağladığını belirten Mehmet Akbaş, "Bazı belediyelerle anlaşmamız var. Onlar termal havuzlarına doktor balıkları koyarak dünyanın çeşitli yerlerinden turist çekmeyi planlıyor. Hem turist çekiyoruz, hem de ülkemizdeki bir ürünü yurt dışına ihraç ediyoruz" diye konuştu.


Antalya\'da ürettiği \'doktor balıkları\' ihraç etmeye başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da ürettiği 'doktor balıkları' ihraç etmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement