Antalya 'Dünya Arenasında Nevin Yanıt Baltacı Olarak Yer Almak İstiyorum' - Son Dakika
Güncel

Antalya 'Dünya Arenasında Nevin Yanıt Baltacı Olarak Yer Almak İstiyorum'

Türk atletizminin en iyi kısa mesafe koşucularından milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, "Dünya şampiyonasında barajı geçip katılırsam rekorumu geliştiririm, madalya ile dönerim. Sonrasında Berlin'de yapılacak Avrupa Şampiyonası benim için ayrı bir hedef.

27.10.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk atletizminin en iyi kısa mesafe koşucularından milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, "Dünya şampiyonasında barajı geçip katılırsam rekorumu geliştiririm, madalya ile dönerim. Sonrasında Berlin'de yapılacak Avrupa Şampiyonası benim için ayrı bir hedef. Dünya arenasında Nevin Yanıt Baltacı olarak yer almak beni diğer yarışlar için motive edecek" diye konuştu.

Olimpiyatlar tarihinde kısa mesafe yarışında yarı finale yükselen ilk Türk atlet olması nedeniyle Türk atletizminin yetiştirdiği en iyi kısa mesafe koşucularından biri sayılan Nevin Yanıt Baltacı, önümüzdeki mart ayında Londra'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası, ardından Berlin'de yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Antalya'da başladı. Doping cezası nedeniyle 3 yıl pistlerden ayrı kalmasının ardından geçen yıl katıldığı İslami Dayanışma Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Nevin Yanıt Baltacı, eski başarılarına yenisini eklemek için günde 2 antrenman yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

'BARAJI GEÇİP, YENİ TÜRKİYE REKORU İLE TAÇLANDIRMAK İSTİYORUM'

Nevin Yanıt Baltacı, Londra'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılmak istediğini belirtti. Daha önce katıldığı dünya şampiyonasında final yarışını az farkla kaçırdığı için koşamadığını anımsatan Nevin Yanıt Baltacı, "Öncelikli hedefim barajı geçmek. Katılırsam da final yarışmayı hedefliyorum. Baraj Türkiye rekoruma çok yakın. Barajı geçip yeni Türkiye rekoru ile taçlandırmak istiyorum. Final olursa da çok güzel olacak. Şimdilik kısa süreli hedef belirliyorum" dedi.

'GEREĞİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

Doping cezası nedeniyle 3 yıl yarışamadığını aktaran Baltacı, sonrasında ise sadece 2 yarışta yer aldığını, bunun da kendisi adına kötü bir durum olduğunu dile getirdi. Atlet olarak ne kadar çok yarışırsa performansının daha da artacağını vurgulayan Nevin Yanıt Baltacı, salon dünya şampiyonasına kadar 5-6 yarışa katılmak istediğini anlattı. Nevin Yanıt Baltacı, şampiyonaya hazırlık sürecinde gereğinden fazla çalışmak zorunda hissettiğinden bahsetti.

'ŞAMPİYONAYA KATILMAYI ÇOK İSTİYORUM'

Hedeflediği dünya şampiyonasına katılacağına inandığını vurgulayan Baltacı, "Dünya şampiyonasında 60 metre engellide baraj, bana ait 8 saniyelik Türkiye rekoruna çok yakın. Barajı geçip rekorumu geliştirirsem madalya ile dönerim. Öncelikli hedefim barajı geçmek. Sonrasında 2018 Berlin'de yapılacak Avrupa Şampiyonası benim için ayrı bir hedef. Orada da barajı geçip Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve final yarışmak hedefim. Uzun zamandır şampiyonalara katılamıyorum. O yüzden şu anda hedeflediğim derece farklı. Orada dünya arenasında Nevin Yanıt Baltacı olarak yer almak beni diğer yarışlar için motive edecek. Bu nedenle şampiyonaya katılmayı çok istiyorum" diye konuştu.

ANTRENÖRSÜZ ÇALIŞIYOR

Nevin Yanıt Baltacı, 17 yıllık spor hayatındaki deneyimiyle çalışmalarının vücuduna nasıl faydalı olacağını kendisinin daha iyi karar vereceği düşüncesiyle şampiyonalara antrenörsüz hazırlandığını belirtti. Antalya kampında kendisine en büyük desteği annesi Semra Yanıt'ın verdiğini vurgulayan Baltacı, "Yıllardır sporcu olmanın tecrübesi var. 2 yılda kendimi kıyaslayamam çok yarış koşup derecemi geliştirebiliyorsam bu gittiğim şampiyonalarda görünecektir. Hedeflediğim her şey iyi gidiyor. Derecelerim, kuvvetim planladığım gibi. Tek başıma antrenman yapıyorum. En büyük manevi destek annemden geliyor. Ondan güç alıyorum" dedi.

GENÇ SPORCULARIN ÖRNEK ALDIĞI NEVİN ABLA

Genç sporculara örnek olmak istediğini vurgulayan Nevin Yanıt Baltacı, şunları söyledi:

"Genç sporcuların onların bildiği tanıdığı Nevin ablaları var ve ben de onlara nasıl örnek olabilirim diye düşünüyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ben Nevin Yanıt olarak bir şeyler yaptım ama bu böyle kalmamalı. Benden onlara geçmeli. Bizler onlara örnek olup ablalık yaptığımızda alttan çok iyi sporcular geleceğine inanıyorum. Ne kadar örnek olursam benim için o kadar iyi."

'GENÇ SPORCULAR YETİŞTİRİP, BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM'

İlerleyen dönemde genç sporcular yetiştirmeyi arzuladığını aktaran Nevin Yanıt Baltacı, "Şimdi çocuk çalıştırsam deneyimlerimle bir şeyler yapabilir, bunu onlara yansıtabilirim. Yeni nesiller yetiştirmek, genç sporcuların bayrağımızı dalgalandırmasını çok istiyorum. Sporun yanı sıra antrenörlük olursa ülkemiz açısından da çok önemli olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Milli sporcuya antrenmanlarda destek veren annesi Semra Yanıt da her zaman kızının başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Yanıt, her spor dalında genç sporculara annelerinin destek vermesini diledi.

Antalya \'Dünya Arenasında Nevin Yanıt Baltacı Olarak Yer Almak İstiyorum\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya 'Dünya Arenasında Nevin Yanıt Baltacı Olarak Yer Almak İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.

  • Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı
    16:59 Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere destek için 'Bakkal Kart' uygulaması başladı

    Gaziantep Valiliği, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla 'Bakkal Kart' uygulamasını başlattı. Sosyal destek kartlarıyla daha önce zincir marketlerde destek sağlanırken, bu uygulama ile küçük esnaf da destekleniyor. Valilik bütçesi ve hayırseverlerin yardımlarıyla genişletilen çalışmada, ihtiyaç sahiplerine kartlar ulaştırıldı. Proje, diğer illerden de yoğun ilgi görüyor ve hem vatandaşın hem de esnafın desteklenmesini sağlıyor.

  • 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı
    16:58 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü BM Ofisi'nde kutlandı

    "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nün ikincisi, Türkiye'nin de işbirliğiyle, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.


Advertisement