Antalya Emniyetinden Bayram Trafiği Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Antalya Emniyetinden Bayram Trafiği Uyarısı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla kente gelecek misafirlere Antalya trafiği ve yol durumu hakkında bilgi verdi.

15.08.2018 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla kente gelecek misafirlere Antalya trafiği ve yol durumu hakkında bilgi verdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik birimlerince yapılan istatistiki çalışmalar sonucu kentin yapısının eğimli, dik ve virajlı olması nedeniyle istenmeyen kazaların, trafik işaret ve levhalarına uymamak, aşırı hızlı ve yorgun araç kullanımından yaşandığının tespit edildiği kaydedildi.

Bunun yanı sıra Antalya'da tescilli araçların yüzde 20'sini motosiklet tipi araçların oluşturduğu belirtilen açıklamada, kentin yaya öncelikli kent olduğuna dikkat çekildi.

Emniyet, sürücülere dikkat edilmesi gereken ve kazaların en yoğun olduğu noktalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Antalya- Burdur karayolu güzergahı toplam 43 kilometre bölünmüş yoldur. Yolun 18 kilometresi tehlikeli eğim ve virajlı, 2,25 kilometresi ise hafif eğimli ve düzdür. Üst geçit çalışması yapılmaktadır. Yolun fiziki yapısı nedeni ile yoldan çıkma, devrilme, sabit cisme çarpma şeklindeki kazalarda artış görünmektedir.

Antalya- Korkuteli karayolu güzergahı toplam 29 kilometre uzunluğunda bölünmüş yoldur.

Yolun 18 kilometresi tehlikeli eğim, virajlı ve

11 kilometresi ise eğimsiz ve düzdür.

Tahtalı beli zirve ile 25 kilometre arası dik eğim ve virajlı olması nedeniyle bu bölgelerde yoldan çıkma, sabit cisme çarpma ve devrilme şeklinde kazalar yoğun olarak görülmektedir.

Antalya- Kemer karayolu D- 400-09 güzergahı toplam 26 kilometre uzunluğunda yolun fiziki yapısı bölünmüş yoldur. Yolun tamamı virajlı, tehlikeli virajlı ve eğimlidir. Ayrıca bölgede bulunan oteller nedeni ile turizm sezonunda kara yolu trafik yoğunluğu artmaktadır. Güzergah üzerinde 3 tünel mevcuttur.

Antalya- Isparta karayolu güzergahı toplam 31 kilometre uzunluğundadır. 10 kilometresi bölünmüş, 21 kilometresi ise bölünmemiş yol, yolun büyük bir bölümü hafif eğimli ve virajlıdır. Güzergahta yol genişletme çalışmaları devam etmektedir.

Antalya-Serik karayolu güzergahı toplam 24 kilometre uzunluğunda tamamı düz ve bölünmüş yoldur. Güzergahta turizm tesislerinin bulunması nedeniyle her dönemde trafik yoğunluğu çok fazla olan yoldur. Kadriye kavşağı ile Çandır kavşağı arası kavşak ve yoldan çıkma şeklinde kazaların yoğun olduğu görülmektedir.

Antalya- Akseki güzergahı 65 kilometre uzunluğunda yolun fiziki yapısı bölünmemiş yoldur.

Güzergahın tamamı dik iniş ve dik çıkışlı ve keskin virajlıdır. Bu nedenle bu bölgedeki trafik kazaları hatalı sollama, viraja hızlı girmesi sonucu savrulma devrilme ve sabit cisme çarpma şeklinde meydana gelmektedir.

Kaş-Antalya güzergahı toplam 86 kilometre uzunluğunda olduğu yolun fiziki yapısı virajlı, eğimlidir. Bu bölgede trafik kazaları genellikle 11-22 kilometreler arasında meydana gelmekte, bölgede anayola çok fazla tali yol ve arazi yolu katılımı olmasından kaynaklanmaktadır.

Korkuteli-Antalya güzergahı 86 kilometre uzunluğundadır. Yolun fizik yapısı genellikle virajlı eğimli ve bölünmüş yoldur.

Kumluca-Antalya güzergahı toplam 74 kilometre uzunluğundadır.

Yolun fiziki yapısı, eğimli ve virajlıdır.

Meydana gelen kazaların Antalya- Kemer arası yolun bölünmemiş yol olması ve virajlı olması nedeniyle sürücülerin viraja hızlı girmesi sonucu yoldan çıkma ve devrilme şeklinde meydana gelmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Emniyetinden Bayram Trafiği Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement