Antalya Festival Çarşısı'ndaki Yangın - Son Dakika
Güncel

Antalya Festival Çarşısı'ndaki Yangın

Antalya Festival Çarşısı\'ndaki Yangın

Antalya Festival Çarşısı'nda çıkan yangının söndürülmesinin ardından temizlik çalışması yapılıyor.

31.07.2017 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Festival Çarşısı'nda çıkan yangının söndürülmesinin ardından temizlik çalışması yapılıyor.

Muratpaşa ilçesi Aspendos Bulvarı'ndaki çarşıda dün çıkan yangında zarar gören iş yerleri, Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğünden 20 personel tarafından 2 kamyon ve 2 iş makinesiyle temizlenmeye başlandı.

Esnaf, yangında zarar gören eşyalarını iş yerlerinden çıkardı.

Festival Çarşısı Halk Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Canoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 10.45 sıralarında yangınının başladığını duyarak çarşıya geldiklerini söyledi.

İtfaiye ekipleri ve güvenlik görevlilerinin olaya anında müdahale ettiğini belirten Canoğlu, çarşıdaki 540 iş yerinden 116'sının kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Canoğlu, "Sevincimiz yangının çarşının tamamına yayılmamış ve çarşının arka tarafında faaliyette olan esnafımızın zarar görmemiş olması. Can kaybı ve yaralanan olmaması en büyük sevincimiz." dedi.

Zarar konusunda henüz net bilgilerinin olmadığını dile getiren Canoğlu, "Çünkü dükkanların büyük bir bölümü boş ve depo olarak kullanılıyordu. Atıl olan iş yerleri vardı. Çalışmalar sürüyor." diye konuştu.

Canoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere'nin kendilerini yalnız bırakmadığını da kaydetti.

Muzaffer Canoğlu, yıl sonunda veya sözleşme bitimine kadar Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki yeni yapılan yerlerine geçeceklerini bildirdi.

Çarşı esnafı Niyazi Arseven ise yangın sırasında çarşıda bulunduğunu anlattı.

Bir anda çarşının köşesinden dumanların yükselmeye başladığını belirten Arseven, "Durumu hemen itfaiyeye bildirdik. Ekipler 5 dakika içinde geldi, yoksa burası tamamen kül olmuştu. Maddi hasar çok fazla değil. Dolu durumda 3 veya 4 dükkan yandı. Diğerleri boş olduğundan çok fazla bir sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve polis ekipleri, yangının çıkış nedenini belirleyebilmek için çarşıda çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Festival Çarşısı'ndaki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement